Ryzen 5 3600 overlock yapmak zarar verir mi?

OC yapacaksan Kesinlikle iyi bir sıvı soğutma almalısın bende Ryzen 5 3600x kullanıyorum OC yapmamama rağmen stok soğutucuyla 85 dereceleri buluyor

Hayır zarar vermez aksine daha serin çalışır, biostan örneğin cpu ratio kısmına 40 yazın, voltajı da 1,20 v yapın daha serin çalışacaktır. 4ghz 1,2 v uygun gelir

1.4v de falan benim 3600 soğutucu olmasına rağmen kavruluyor. 1.175 @4.2ghz de kullanıyorum oyunlarda 50 derece, stress testlerinde 68 derece civarı.

Stok soğutucu ile undervolt yaparak daha serin çalıştırabilirsin. Zararı değil faydası olur.

3600 zaten sıkıntılı bir işlemci ısınma açısından. Maksimum 1.4V'u geçmediğiniz sürece bir sıkıntı olmaz.
sıkıntılı demek yanlış olur fabrikasyon çıkışlı yüksek voltaj çekiyor, yüksek voltaj yüksek ısı demek yüksek ısı performans kaybı demek. voltajı biostan 1,30 dan geriye doğru deneyerek düşürebilirsiniz. şahsen ben 4ghz 1,2v stabil boşta 35-36 aida testinde 65-66 derece prime 75-76 derece, tabi stook fan değil, stok fan kullananlara önerim biostan voltajını düşürmeniz gerekir ısınmayı önlersiniz

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı