Ryzen 5 3600 RTX 2070 Super hazır sistem

Tamam hocam son bir şey daha soracağım bu bir önceki sorumla bağlantılı olarak
Sizce yakın zamanda şöyle 1-2 yıl içinde bir anakart değişikliğine gitmek zorunda bırakır mı beni.
Çünkü biliyorsunuz anakart sistemin iskeleti adı üstünde anakart.
Önceki mesajlarımda açıklamıştım. Aklıma bu senaryo geliyor.
Giriş-orta seviyesi bir B450 anakartı da ondan. Ryzen 4 desteğinde anakartınız BIOS güncellendiğinde BIOS özelliklerinden kısmaması için. Bu anakartlar kaç Mb hatırlamıyorum ama Ryzen 4 16 MB olanlara geleceği söyleniyor.
Bknz: MSI BIOS'unu Ryzen 3 ile çoğu anakartında BIOS'u ilkel bir BIOS yapmak zorunda kaldı.

Hocam ben orada demek istediğinizi pek anlayamadım da o yüzden bana birazcık daha cahile anlatırmış gibi açıklasanız 😅.
Şöyle ki, anakartların da kendine özgü BIOS için depolama birimi var, lakin bu depolama birimi küçük bir çip halinde. Bu çipin boyutu var. Giriş seviyesi anakartlarda bu birim çok az oluyor, haliyle BIOS özellikleri de bir o kadar kısıtlı oluyor. Örnek vermiştim, MSI anakartlarında MAX diye bir seri oluşturdu. Bu seri fazladan depolama alanına sahip. MAX olmayan diğer anakartlar Ryzen 3 BIOS'u ile BIOS'larından çoğu görsel özelliği yetersiz alandan ötürü kısıtladılar. Ben bu konu hakkında 2 saat dil döküyorum. Diğer markalarda durum nasıl belirsiz.
Soldaki yeni kısıtlanmış, sağdaki ise Ryzen 3. Nesil'den önceki BIOS. MAX serileri yine sağdaki gibi bu arada. Onları etkilemiyor.
1591038623391.png

Şöyle ki, anakartların da kendine özgü BIOS için depolama birimi var, lakin bu depolama birimi küçük bir çip halinde. Bu çipin boyutu var. Giriş seviyesi anakartlarda bu birim çok az oluyor, haliyle BIOS özellikleri de bir o kadar kısıtlı oluyor. Örnek vermiştim, MSI anakartlarında Max diye bir seri oluşturdu. Bu seri fazladan depolama alanına sahip. Max olmayan diğer anakartlar Ryzen 3 BIOS'u ile BIOS'larından çoğu görsel özelliği yetersiz alandan ötürü kısıtladılar. Ben bu konu hakkında 2 saat dil döküyorum. Diğer markalarda durum nasıl belirsiz.
Soldaki yeni kısıtlanmış, sağdaki ise Ryzen 3. Nesil'den önceki BIOS. Max serileri yine sağdaki gibi bu arada. Onları etkilemiyor.
Eki Görüntüle 579843

Tamam hocam şu an anladım sizi çok yordum ama büyük bir yardım oldu gerçekten çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı