Ryzen 5 3600 Sıcaklık Değerleri

Bence tüm bu dediklerinizi işlemcinin daha 15 günlük olmasına yorun, kendi zihin sağlığınız açısından.

Madem anakart default ayarlarında fazla voltaj veriyor, neden kendiniz bir voltaj belirleyip manuel bir overclock yapmıyorsunuz?

Madem anakart default ayarlarında fazla voltaj veriyor, neden kendiniz bir voltaj belirleyip manuel bir overclock yapmıyorsunuz?
Gene de olmuyordu hiç stabil performans vermiyor arkadaş denedi maalesef bilgisayar res atıyor veya açılmıyor illa default veya yüksekte tutmak gerekiyor.

Mutlaka bir ayarı vardır ,tabii BIOS güncellemeleriyle daha stabil olacağını düşünüyorum. Mesela 4 GHz için 1.25-1.30V arası bir voltajın yeteceğini düşünüyorum Ryzen 5 3600 için. Bu civarlarda deneyip, stress testine sokabilirsiniz. 3 saat civarı hata vermezse, sonradan bir problem çıkaracağını düşünmüyorum. Biraz yorucu oluyor ideali bulmak, ancak bulduktan sonrası güzel oluyor Bende MSI X570 Gaming Edge aldım. Ryzen 5 2600'ü 4 GHz 1.275V'da test ettim 3 saat, herhangi bir hata almadım. Ancak sıcaklıklar daha önceki Gigabyte B450M Gaming anakartımdan 6-7 derece daha yüksek. İlerleyen güncellemelerle çözüleceğini umuyorum.

biosta smt ayarı var onu disable yap yine biosta core performance boost var onuda disable yap sıcaklıklar 40 derece iner boşta. performansta ufak oynamalar olabilir tabia daha stabil.

arkadaşlar bende ryzen 7 3700x var bosta 70 ile 80 derece arasında geziyor rampge azor kasam var kasanın icide genel olarak sıcak birde amd nin wraith sogutucusunu kullanıyorum bu degerler normal mi acıkcası korkmaya basladım sistem komple yeni daha önce amd fx 8350 kullanıyodum hicbir zaman bu degerleri görmedim sizce ne yapmalıyım yada baska r7 3700x kullanıcısı varsa onda durumlar nedir bilgilendirir seniz cok sevinirim mavi ekransız günler dilerim.

Boşta o sıcaklıkları görmesi ya voltaj ile alakalıdır ya da dediğiniz gibi kasanın hava akımı ile. Hava akımına çare yok. Kasa değiştirebilirsiniz veya ekstra fan takabilirsiniz.

Boşta 80 derce ise yük altında kaç derece oluyor işlemci. Çünkü boşta 80 derece inanılmaz yüksek bir sıcaklık değeri.

hocam boost core performance kapalı mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…