Ryzen 5 3600 Sıcaklık Değerleri

X570 anakartlarda bir sıkıntı görmedim böyle ısınmayla alakalı. Anakartınız 2.nesil olduğu için böyle oluyor olabilir. Bu durum yayımlanan bios güncellemesiyle v.s geçecektir.

Ben de bu hafta sıfırdan yeni sistem kurdum. MSI B450 Tomahawk, Ryzen 3600, RTX 2060 kasam da MB511. İşlemci boşta 40 dan 47 ye falan sıçrıyor. Ekran kartı boşta 30 yük altında 70 oldu en fazla. Boşta o kadar fazla ısınmasını kasanın hava akışına bağlayabilirsiniz. Ben de hiçbir ayar yapmadım bilgisayarı kurduğumdan beri. Bir de antalyada yaşıyorum burdaki hava sıcaklığı zaten +35 derece.

Ben de bu hafta sıfırdan yeni sistem kurdum. MSI B450 Tomahawk, Ryzen 3600, RTX 2060 kasam da MB511. İşlemci boşta 40 dan 47 ye falan sıçrıyor. Ekran kartı boşta 30 yük altında 70 oldu en fazla. Boşta o kadar fazla ısınmasını kasanın hava akışına bağlayabilirsiniz. Ben de hiçbir ayar yapmadım bilgisayarı kurduğumdan beri. Bir de antalyada yaşıyorum burdaki hava sıcaklığı zaten +35 derece.
Hocam değerleriniz gayet normal görünüyor. Ben Ryzen 7 2700X kullanıyorum stock soğutucusu ile, sistem boştayken 40-45 derece arası.

Boştaki değeri boşverin, önemli olan yük altındaki sıcaklık.

1.4V'u size versem siz de ısınırsınız 🙂 Ben Ryzen 1600'e overclock yaptığımda 1.4V vermiyorum. Voltaj ayarını tutturamadılar gitti bunlar da. İnsanı AMD'den soğutuyorlar cidden. BIOS'dan Core performance boostu kapatırsanız sorun çözülür diye düşünüyorum.

arkadaşlar bende ryzen 7 3700x var bosta 70 ile 80 derece arasında geziyor rampge azor kasam var kasanın icide genel olarak sıcak birde amd nin wraith sogutucusunu kullanıyorum bu degerler normal mi acıkcası korkmaya basladım sistem komple yeni daha önce amd fx 8350 kullanıyodum hicbir zaman bu degerleri görmedim sizce ne yapmalıyım yada baska r7 3700x kullanıcısı varsa onda durumlar nedir bilgilendirir seniz cok sevinirim mavi ekransız günler dilerim.
Bende 3700x kullanıyorum stok soğutucu ile çok değişken sıcaklıklar var 48-60 arası değişiyor. Küçük bir işlem yapınca 70'e bile çıkıyor prime95 testi yaptım 1dk da 88 dereceyi gördü. x570 kullanıyorum kasa hava akışı iyi.

3700x ile boşta 55 in altına inmiyordu. Cpu boost kapadım bios'dan pubg de 58dereceyi geçmedi hiç, boşta da 35 40 falan kapatın arkadaşlar güncelleme gelene kadar başka hiç bir işlem yapmadım ve stok fan kullanıyorum şuan kasa hava akışımda çok kötü şuan yan kapak açık tutuyorum.

Bugün Ryzen 5 3600 aldım, soğutucu olarak Arctic Freezer 34 Esports Duo, termal macun olarak Arctic Mx-4 2019 kullanıyorum ama gelin görün ki sıcaklık boşta 47-49 derecelerde. İşlemci otomatik modda genelde 1.320 V değerinde ve çekirdek hızı hep 4.192 şekilde çalışıyor. Birazdan stres testi uygulayacağım bakalım B350M-K anakartım dayanabilecek mi :)

Bende 3700x kullanıyorum stok soğutucu ile çok değişken sıcaklıklar var 48-60 arası değişiyor. Küçük bir işlem yapınca 70'e bile çıkıyor prime95 testi yaptım 1dk da 88 dereceyi gördü. x570 kullanıyorum kasa hava akışı iyi.
Bende 3600x ve x570 asus prime PRO var. İşlemci sıcaklığı o kadar dengesiz ki tarif edemem ve kendi otomatik voltajı 1.4’lerde. Aida 64 stres testi yaptım ve 2 dk içinde CPU package 90’ı gördü testi kapatmak zorunda kaldım.

Bugün Ryzen 5 3600 aldım, soğutucu olarak Arctic Freezer 34 Esports Duo, termal macun olarak Arctic Mx-4 2019 kullanıyorum ama gelin görün ki sıcaklık boşta 47-49 derecelerde. İşlemci otomatik modda genelde 1.320 V değerinde ve çekirdek hızı hep 4.192 şekilde çalışıyor. Birazdan stres testi uygulayacağım bakalım B350M-K anakartım dayanabilecek mi :)
sıcaklık sorununu halledebildinizmi? Bende Arctic Freezer 34 ile fsp arasında kaldım, fsp aldım. İkinci fanı takmak pek getirisini ben göremedim sizde durum nasıl

ben dark freezer x124 aldım sıcaklık değeri gayet iyi anakartım b450 olduğu için ilerde o.c yapabilirim diye düşünüyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı