Ryzen 5 3600 Sıcaklık Değerleri

Tek fanlı MX-4 macun sürdüm artıları ve eksileri var hafifte olsa yük altında ses geliyor soğutması güzel kasamı değiştirdim maksimum 75 derece görüyorum oda oyunda vs değil video kodlarken vs (tam yükte tüm çekirdekler çalışıyor) 2. bir fan almak aklıma gelmiyor değil tozlandığı zaman tozunu temizlemek hafif zahmetli ama göz ardı edilebilir montajı zor olmadı B450 GAMING Plus anakart vardı bende de ilk montajı gayet iyiydi ama B450 Aorus Pro aldığımda plastik ayaklıklardanteki anakartın arkasındaki lehime geliyordu ayaklardan tekini kestim (Intel için olan ayaklar) şu an sorunsuz kulanıyorum tabii kasa seçiminde önemini anladım önce de 85leri görüyordum şu an 75 önerir miyim tamamen fiyata bağlı ben aldığımda 220TL idi şu an 270 120mm de olsa ufak farkla sıvı soğutmaya yönelinebilir şu anda ama indirimde bulunursa alınabilir başka modelleri de araştır.

Anladım teşekkürler bilgi için, ben biraz daha araştırayım. Bu arada Teknobiyotik'te 213 TL X124 soğutucu.

Bende 4.0 Ghz'e sabitledim 1.192v veriyorum performans kaybı yok.

Sıcaklık;
Oyunlarda 55-60 arası
Stres testinde 71
Web de gezinirkende 45-50 arası

Stok soğutucunun fanını da 1300 RPM'e sabitledim, kule tipi bir soğutucu alana kadar bu ayarlarla devam oldukça memnunum şimdilik.

Anakartınız nedir? Kullandığınız işlemci soğutucusu nedir? Benim Ryzen 5 3600, MSI b 450 Gaming Plus Max anakartta, Arctic Freezer 34e-Sports Duo soğutucuya rağmen boşta 50 derecelerde falan.Core performance boost da kapalı. Bu işlemcinin voltaj ayarlarıyla oynamayın diye AMD'de çalışan mıdır nedir Robert isimli birisi uyarılarda bulunduğunu forumlardan okuyoruz. Ne yapacağımızı bilemedik...
Edit:Kasayı inatla bilgisayar masasının kapalı kasa yerine koyuyordum.Haliyle hava sirkülasyonu iyi değildi.Şimdi artık masanın hemen yanına koydum.Boşta 50 derece olan cpu,artık 42 derecelerde seyrediyor.Bu da oldukça normal olsa gerek.Core performance boost kapalı şekilde şimdilik kullanmaya devam edeceğim.Voltaj oynamalarıyla ilgili kesin,stabil,sağlıklı,güvenilir bir ayar zannımca henüz yok.

4.1 ghz 1.25v cinebech r20 sonuclarim multicore 3714(3.9daydi cok buyuk fark oynadi) , singecore 477
Sicaklik multicore'da 79 u gorup tamamladi. Eskiden 1.4v biraksan 90 lara kadar giderdi. Stok fanla 79 gayet iyi bence. Bu hafta Cooler Master Hyper H410R montajini yaptiracagim yeni siparis gectim, onla da dener sonuclari yazarim. (Prime95 ile test yapmadim, o kadar zorlayacagima inandigim bir durum olmayacagi icin, cinebech ile mavi ekran donma vs sorun olacak mi diye kontrol etmek istedim. Su an sorun yok gibi.)

Evet bu konu insanların epey bir beynini yaktı, bende dahil :)
bilgisayarım yük altında abartmıyorum 95C'yi gördü, Cpu boost özelliğini biostan kapattım ve artık işlemci stabil çalışmaya başladı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

r5 3600 oyunda 90 derceyi görüyor ne yapmalıyım 3200 mhz ram gıgabyte geforce gtx 1660 super 550w 80+ bronz gıgabyte b450 aorus m
bios'dan core booste özelliğini kapatman lazım ben öyle yaptım 97-98 dereceleri görüp kapanan bilgisayarım şimdi %100 sitress testinde 10dakikayı aşkın sürede 82 dereceyi geçemedi, bilgisayar performanstan birazcık kaybedecektir ama yapacak birşey yok.

amd ryzen 5 3600 işlemcimi 4.0 ghz ile 1.30v sabit ayarladım.
core performance bost kapalı,
frekans sabit ancak ; voltaj yüke binince 1.300den 1,295 civarına düşüyor .
eskiye oranla daha stabil ve soğuk çalışıyor.
performans kaybı yok
oyun ve kullanımda gayet iyi
ısı değeri ortalama :
stres testinde 71c
oyunlarda 58 c
boşta 38 c
programlar ısı değerini fazla eksik gösterebiliyor. aıda64 verileri bunlar
Hocam bende aynı işlemciyi kullanıyorum
Dark freezer 124 nasıl? Memnun musunuz? Sesli mi çalışıyor fanları? Kurulumu kolay mı? Çift fan taktınız mı? Biraz bahseder misiniz.

Bende de ryzen 3600 ve MSI b450 Gaming Plus Max var. Boost kapalı kullanıyorumx Stok fan ile boşta 45- 50 derece, yükte 60-65 derece.

Voltaja müdahale etmedim.
hocam aynı işlemci bendede var core boost kapalı oldugunda voltajım 1.08 sizde de bu sekil mi ?
Hocam bende aynı işlemciyi kullanıyorum

hocam aynı işlemci bendede var core boost kapalı oldugunda voltajım 1.08 sizde de bu sekil mi ?
Sıcaklıklar çok iyi de voltaj fazla
Core boost kapattıgımda voltaj düşük diyenler oldu sıkıntı çıkarır mı bios update gelene kadar bu sekil kullanacağım manuel voltaj vermeden kullanmak istiyorum.

CoreBoost'u kapatmak çok ciddi performans kaybı yaratıyor, stok soğutucu ile de olacak gibi değil. Ben Arctic Freezer 34 aldım. "e-Sports olan modeli değil" ve aşırı memnun kaldım stok soğutucu ile coreboost açık halde 95dereceleri gören işlemcim şu an 80I geçmiyor şiddetle tavsiye ederim fiyatı da uygun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı