Ryzen 5 3600 sıcaklık değerleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cemkilic

Centipat
Merhaba,

Sistemi stok fan kullanıyorum. Bilgisayarı BIOS'ta çalıştırdığım zaman 58°C'de olduğunu görüyorum. Oyunda sıcaklık değerlerini ölçmedim ilk başta vermiş olduğum sıcaklık değerlerinin olumlu olup olmayacağını kafamdaki soru işaretini yenmem gerek. Core Performance Boost aktif haldedir. Bu değerleri bayağı bir araştırdım fakat 58°C olduğuna dair forumda herhangi bilgi göremedim. Bu değerler normal mi? Sizin düşünceleriniz nelerdir? Sistem bilgisi aşağıda yazmaktadır. Teşekkür ederim.
  • Işlemci: Ryzen 5 3600.
  • Anakart: ASUS B450M-A.
  • Ekran kartı: ASUS RX 5500 XT.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba öncelikle olarak
1) Core Perfermance Boost kapatırsanız belli bir oranda sıcaklık düşecektir.
2) Kasanız marka/model nedir? Kaç adet fan vardır?
3) İşlemci stok soğutucu bazı durumlarda yetersiz olabiliyor, fakat montajı yaptıysanız tam şekilde oturduğundan ve gerekirse, yeni termal macun sürmeniz daha iyi olacaktır. Stokta gelen macundan daha kaliteli olması halinde 3-4 derece fark ettirir.

Tahminimce stok soğutucu ile kullanıyorsunuz. CPB ayarı aktifken turbo ayarı aktif olacağından ötürü, kapalı olduğu esnadan daha fazla ısınma gösterecektir. Fakat bahsetmiş olduğunuz değer boşta iken bana göre fazladır. Oyun esnasında bu verilere göre 75-80 dereceden aşağı görmeniz pek mümkün değil gibi. Bence CPB ayarını kapatmanızı tavsiye ederim. Zaten bu ayar manuel işlemden daha fazla voltaj değeri giriyor.

HWMonitor uygulamasını indirin. Oradan ekran görüntüsü atabilirsiniz. Arka planda hiçbir uygulama çalışmıyorken. Birde Prime95 uygulamasını indirip o çalışırken HWMonitördeki değerleri atarsanız yardımcı olabiliriz.

Nereden bakıyorsun sıcaklıklara?
BIOS üzerinden baktım. Sonra Ryzen Master kurdum oradan kontrol ediyorum.
Merhaba öncelikle olarak
1) Core Perfermance Boost kapatırsanız belli bir oranda sıcaklık düşecektir.
2) Kasanız marka/model nedir? Kaç adet fan vardır?
3) İşlemci stok soğutucu bazı durumlarda yetersiz olabiliyor, fakat montajı yaptıysanız tam şekilde oturduğundan ve gerekirse, yeni termal macun sürmeniz daha iyi olacaktır. Stokta gelen macundan daha kaliteli olması halinde 3-4 derece fark ettirir.
Merhaba,

1-) Performansı etkileyeceğini düşünüyorum.
2-) Sharkoon TG5 kasa bulunmaktadır. 4 adet fan vardır. Kasanın içinde gelen fanlardır.
3-) Stok fan kullanıyorum. Xigmatek PTI-G3603 termal macun kullandım.
Tahminimce stok soğutucu ile kullanıyorsunuz. CPB ayarı aktifken turbo ayarı aktif olacağından ötürü, kapalı olduğu esnadan daha fazla ısınma gösterecektir. Fakat bahsetmiş olduğunuz değer boşta iken bana göre fazladır. Oyun esnasında bu verilere göre 75-80 dereceden aşağı görmeniz pek mümkün değil gibi. Bence CPB ayarını kapatmanızı tavsiye ederim. Zaten bu ayar manuel işlemden daha fazla voltaj değeri giriyor.
Stok fan kullanıyorum. CPB aktif bulunmaktadır. Fazla olduğunu düşündüm bende. Bu tarz durumlarda CPB kapatmadan sorun çözülebilirmi ?
HWMonitor uygulamasını indirin. Oradan ekran görüntüsü atabilirsiniz. Arka planda hiçbir uygulama çalışmıyorken. Birde Prime95 uygulamasını indirip o çalışırken HWMonitördeki değerleri atarsanız yardımcı olabiliriz.
Sorunum çözüldü. Driverları tam kurdum. Ardından windows updateleri gerçekleştirdim.
Merhaba,

"Sorun Çözüldü"

Sorunun ana kaynağı tüm driverları kurmak gerekiyor ve ardından Windows Updatelere önem vermek gerekiyor. Sorunumu böyle çözdüm ve stres testi gerçekleştirdim. Çıkan sonuçlar aşağıdadır.

Dosya Ekleri

• ryzenmaster.png
    ryzenmaster.png
    612,7 KB · Görüntüleme: 109
  • 20200522-015759-CPUOCCT.png
    20200522-015759-CPUOCCT.png
    45,6 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler