Ryzen 5 3600 Sistem Uyumu

oguzhant13

Centipat
Anakart: ASUS Prime B450 M-K.
İşlemci: Ryzen R5 3600.
Ekran kartı: Sapphire RX 580 Pulse OC 11265-67-20G 256 Bit GDDR5 8 GB.
PSU: 500W.
RAM: Neoforza 8 GB DDR4 3200MHz CL16 PC RAM Black faye NMUD480E82.
Sizin fikriniz nedir uyumlu mudur? Bir de özellikle anakart hakkında fikirlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum.

Bütçeniz var ise ekran kartını 1660 Super yapın en az geleceğe dönük olur anakart kullananlar memnun RAM 16 tavsiye ederim Power ise 80+ en az 600W olmalı bütçe yoksa RAM sonradan eklenebilir işlemciyi Ryzen 5 1600 AF yapıp 1660 Ti ya da super almanız daha iyi olacaktır. Eğer ilerde ekran kartını yükseltmem diyorsanız.

Teşekkürler

Bütçenizi yazarsanız daha güzel sistem tavsiyelerinde bulunabilir arkadaşlar. Açıkçası sistem pek hoşuma gitmedi. Tek kanal ram kullanmak ryzen işlemcileri idam etmek gibi bir şey. En az %25-30 performans kaybı yaşarsınız. PSU 500W diyip geçmeyin bencede. 80+ ve ekran kartına göre 500-600W alınabilir.

RAM şimdilik tek kanal hocam ilerde çiftleyeceğim bütçem şimdilik bu kadar bir de neyini beğenmediniz acaba uyumsuz parça mı var bilmiyorum o yüzden soruyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek kanal derken ? ben de alıcam da sistem 2x8 ram yazınından falan mı almam gerekiyor cevaplarsınız çok iyi olur.

RAM şimdilik tek kanal hocam ilerde çiftleyeceğim bütçem şimdilik bu kadar bir de neyini beğenmediniz acaba uyumsuz parça mı var bilmiyorum o yüzden soruyorum
Hocam parçalar uyumlu fakat rx580 almaktansa 5500xt almak bana daha mantıklı geliyor.
Tek kanal derken ? ben de alıcam da sistem 2x8 ram yazınından falan mı almam gerekiyor cevaplarsınız çok iyi olur.
Aynen hocam 2x8 gb almak çok daha iyi bir seçim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…