Sistemim: Ryzen 5 3600 RTX 2060 Adata 16 GB RAM.
Önceden de konu açmıştım bilgisayarın donmasıyla alakalı, tekrardan başıma geldi aynı sorun. Örneğin Google Chrome'a tıklıyorum, Chrome açılırken bilgisayar tamamen donuyor fare imleci dahi hareket etmiyor. Birkaç saniye sonra düzeliyor ve tam o anda görev yoneticisinde CPU ve GPU kullanımının %100'e fırladığını görüyorum. Bilgisayarı kapatırken dahi, ekrandaki kapatılıyor yazısında donma gerçekleşiyor. Videoya kaydettim linki:
Önceden soranlar olmuştu, hard diskimde herhangi bir sorun yok.
Donanımsal değil de, yazılımsal bir sorun olabilir mi acaba? Ya da virüs v.s olabilir mi? Bazı miner virüsleri bu şekilde esir alıyordu bilgisayarları.
Bios ne alaka diye sormuşsun pek nedenini soruyorsun gibi durmuyor. Açıkçası nedenini ben de bilmiyorum. Fakat her bios güncellemesinde bazı sorunları çözüyorlar büyük ihtimalle I/O ile ilgili bir sorun vardı ve çözmüşler.
Bios nasıl alakasız olabilir?Bir sürücünün bile stabiliteye etkisi varken bios gibi donanımlar arası iletişimi sağlayan ve sistemi daha kararlı hale getiren bir şeye nasıl olur da ne alaka denilebilir?Pc bileşenlerinde her şey donanımdan olmayabiliyor.Yazılım kaynaklıda onca problem gerçekleşebiliyor.