Ryzen 5 3600 Sistem yükseltme

Cihat35

Hectopat
Merhabalar.
Dostlar 2 seneden uzun bir zamandır aynı kasa ve bileşenleri kullanıyorum, aslında memnunum fakat NVIDIA'nın DLSS gibi teknolojilerden faydalanmak ve sistemimi bir tık daha iyi yapmak için ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Aşağıya bileşenleri yazacağım, sizce benim için en uygun ekran kartı ne olur? Şimdiden teşekkür ederim.
İşlemci - Ryzen 5 3600.
Ekran kartı - Radeon RX 5600 XT.
RAM - 3000 MHz 8 GB RAM 2 adet (markasını hatırlamıyorum)
Anakart - Gigabyte B450.
Ayrıca bütçem 10.000 lira civarında bunu göz önünde bulundurarak tavsiye verirseniz çok sevinirim.

1080p monitör mü var? 2K'ya geçmeyi düşünüyor musunuz?

İyi akşamlar öncelikle. Şu an piyasada bütçenize uygun ekran kartı mevcut değil. Ekran kartı stok problemi düzelirse (1.5 yıldır devam ediyor neredeyse) belki bütçenize uygun bulabilirsiniz ancak maalesef şu an RTX 3060 bile 15000 TL'yi görmüş durumda ki Ryzen 5 3600 yetersiz bile kalabilir bu ekran kartı için.

11K dan sıfır 3060 almıştım tanıdığımız aracılığıyla 15 gün falan oldu geleli.
Şu an fiyatlar yüksek ancak elindeki kartı iyi bir fiyata satarsan RTX teknolojisine geçiş yapabilirsin. 3060'dan yukarısı elinde ki işlemciye darboğaz yapacaktır.

Elindeki ekran kartını satınca 20 bin TL yakın para kalıyor. Yani iyi bir şey bulabilir.

@xBuLuTx @Puppa40

evet hocam var zaten hard disk kullanmıyorum sadece SSD kullanıyorum şuan.
Uzun zamandır piyasaya bakmıyorum doğrudur. Teşekkürker.
Elindeki ekran kartını satınca 20 bin TL yakın para kalıyor. Yani iyi bir şey bulabilir.

@xBuLuTx @Puppa40
rx 5600 xt o kadar ediyormu ya?
kusura bakmayın bilmediğim içim soruyorum.

3060 ile kullanabileceğim bir işlemci önerebilirmisiz peki?
Mesele elimdeki işlemci ve ekran kartını satıp onlara geçiş yapsam bu iki bileşen için öneriniz ne olurdu?

Ekran kartı ve işlemciyi satıp, Ryzen 5 5600X alabilirsiniz RTX 3060 ile iyi bir uyum sağlar, ve ekran kartınız 13.5 ve 15 arası ilana koyan var satıp RTX 3060 almak gayet iyi olur hem DLSS hem de RTX bakımından. Ama işlemciye bütçeniz yetmezse de Ryzen 5 3600 RTX 3060 sıkıntı yaşayacağınızı düşünmem.

RTX 3060 ve R5 5600X ikilisini şiddetle tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…