Ryzen 5 3600 sisteme overclock nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan akt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 1.124
@the Prodigy Hocam test 2. döngüye geçti ancak hiç bir hata bulmadı. Devam etmeli miyim yoksa yeterli mi?

704258F0-ACD1-441F-8E41-1A5542583EE2.jpeg

@the Prodigy Testler sorunsuz çıktı hocam. Teşekkürler bu arada çok yardımcı oldunuz. Şimdi ne yapmalıyım?

Format sonrası hesap şifresini unuttuğumdan geçici olarak buradan yazacağım hocam.

2 döngü bitince kapatabilirsin.

tRC 62
tWRRD 1
tRDRDSCL 4
tWRWRSCL 4
tRDRDDD 1
tRDRDSD 1
tWRWRDD 1
tWRWRSD 1
tRFC 594
tRFC2 420
tRFC4 258 girebilirsin.
@the Prodigy Hocam orada mısınız?

Son düzenleme:
tRCDRD 21
tRP 21
tRAS 29
tWR 16
tRTP 8
tRDWR 10 girebilirsin.
@the Prodigy Merhaba tekrardan hocam bir sorun çıkmadı ancak bazı seçeneklerden iki tane oluyor, ben bir tanesini istediğiniz gibi ayarlıyorum. İkisini de mi ayarlamam lazım? Sadece birini ayarlama sebebim rakamın dışına bazı yazılar oluyor yanında bu yüzden sadece birini ayarlıyorum.
1695289208103.png

@the Prodigy Merhaba tekrardan hocam bir sorun çıkmadı ancak bazı seçeneklerden iki tane oluyor ben bir tanesini istediğiniz gibi ayarlıyorum. İkisini de mi ayarlamam lazım? Sadece birini ayarlama sebebim rakamın dışına bazı yazılar oluyor yanında bu yüzden sadece birini ayarlıyorum.
Eki Görüntüle 1951578

Dediğim zamanlamaları AI Tweaker, DRAM Timing Control kısmından yapabilirsin. Görseşde üstteki ayar dediğim yerdeki, diğeri ise Advanced AMD Overclock sekmesindeki ayarlar.

1.42V verip CAS Latency 16 deneyebilirsin.

Dediğim zamanlamaları AI tweaker, DRAM timing Control kısmından yapabilirsin. Görseşde üstteki ayar dediğim yerdeki, diğeri ise Advanced AMD overclock sekmesindeki ayarlar.

1.42v verip CAS latency 16 deneyebilirsin.

@the Prodigy bir hata vermedi hocam.

@the Prodigy Böyle kalsın mı hocam? Ayrıca cpu ayarlarına da yardım edebilirseniz çok sevinirim.

@the Prodigy Hocam 😄

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı