Başarılı Kurulum Ryzen 5 3600 | TUF B450 Gaming Plus | RX 570 | macOS Catalina 10.15.1

Güncelleme: 10.15.1

macOS Catalina 10.15.1
sürümünü AMD Ryzen 5 3600 işlemcisini kullanan bir bilgisayarda kurulumunu yaparak sizler için nasıl yapıldığına dair bir video. Kurulumda macOS Catalina 10.15.1 AMD & Intel isimli kurulum USB imajını kullandım.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önceki 10.15:

install-macos-catalina-public-beta-610x368.jpg


Merhabalar. Ryzentosh başarılı kurulum ile karşınızdayım. KemalALKIN & Technopat farkıyla :)

Kullanılan imaj: (diğer bir adıyla kealOS)

Temel sistem özellikleri: (Ryzentosh)
AMD Ryzen 5 3600 | Asus TUF B450 Gaming Plus | MSI Armor AMD RX 570 | macOS Catalina 10.15 & 16 GB DDR4 2400 MHz ram/bellek ve SSD kullanıldı. USB 3 portu/yuvası ile kurulabildi :)

Yapılan işlemler (özet):
BIOS güncellendi (1820 sürümüne) & Secure Boot kapatıldı.

kealosefi.png


infoss.png


launchpadss.png


neoss.png


terminalss.png
 
Son düzenleme:
Hocam merak ettiğim bir konu var. Ben şuan eski bir sistem kullanıyorum, windows'un yanına mac kurabilir miyim ? Yani gündelik işler için mac , oyun vb. için windowsu kullanmak istiyodum. Bu arada elinize sağlık.
 
Merhaba, video düzenleme için nasıl bir performans veriyor sistem? Sistem derken MacOS kurulu Ryzen 5 3600 + AMD RX 570 + 16GB ram.

Özellikle adobe premiere ve after effects için merak ediyorum. Yani 2K video düzenlerken donma veya geç önizleme gibi sorunlar oluyor mu? Eski bir bilgisayarım var ve buna benzer bir sistem ile değiştirmek istiyorum.

Teşekkürler.
 
@anticor
macOS için grafik işi lazımsa Adobe serisi baz alırsak Intel mimarili benzerini öneririm. Sekizinci veya dokuzuncu nesil min i5 veya i7 işinizi görecektir. Ben grafik işlemleri için önermem ama ses işleme için olabilir. Eğer macOS için soruyorsanız. Windows ile ve özellikle Linux ile muhteşem hızı var her açıdan. macOS için henüz tam önermem.
 
Kemal Bey Merhabalar,

Benzer bileşenlere sahibim; Ryzen 5 3600,MSI B450 Mortar , MSI Armor RX 580, DDR4 3000MHz 16 GB(2x8)

Sadece anakartlar farklı sistemlerde. İmajın bulunduğu konu başlığındaki güncel clover dosyalarını indirip bellekteki dosyaları silerek yeni dosyaları kopyaladım. İşleme başladığımda ilk olarak ''using reloc block no hibernate no'' hatası aldım. Sonrasında benzer bir hatayla karşılaşan arkadaşın açmış olduğu konuda verdiğiniz yanıttaki gibi BIOS'u güncelleyip default ayarlara getirdim. İşleme tekrar başladığımda ise aşağıda ilettiğim hatayı aldım.

OsxAptioFix2Drv: Starting overrides for System\Library\CoreServices\boot.efi
Using reloc block: no, hibernate wake: no
Error allocating 0x800 pages at 0x00000000000c00000 alloc type 2
Error loading kernel cache (0x9)
Boot failed, sleeping for 10 seconds before exiting...

Konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

@anticor
macOS için grafik işi lazımsa Adobe serisi baz alırsak Intel mimarili benzerini öneririm. Sekizinci veya dokuzuncu nesil min i5 veya i7 işinizi görecektir. Ben grafik işlemleri için önermem ama ses işleme için olabilir. Eğer macOS için soruyorsanız. Windows ile ve özellikle Linux ile muhteşem hızı var her açıdan. macOS için henüz tam önermem.
 
Merhaba,

Kusura bakmayin sorunumu buraya yaziyorum. AMD hic kullanmadigim icin sizden bir konu hakkinda bilgi almak istemistim. Yeni bir sistem toplamak istiyorum. Hem oyun icin hemde hackintosh icin en uygun sisteme karar veremedim. Amd'nin performansi ile ilgili yardimici olursaniz cok sevinirim.
 
Merhaba bende sistemimi güncelleyeceğim bana MacOS garageband - Logic PRO kullanmak için lazım. acaba USBlerde bir sorun yaşadınız mı? Bendeki Fx 8350 li sistemde USBleri tanıtamadım ve USBler 1.0 hızında çalıştı. Harici ses kartı kullandığım için ve kayıt için kullanacağım için en azından USBlerin 2.0 hızında çalışması gerekiyor. Öte yandan Windows üzerinden de mühendislik programları kullanıyorum. Tercihim işlemci olarak Ryzen 5 3600 ve GIGABYTE X570 GAMING X den yana ama USB sorunları yaşatırsa INTEL sisteme yöneleceğim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı