Ryzen 5 3600 ve 1660 Super sistem için yükseltme önerisi

Onun da sırası gelecek ancak monitör yükseltmesini şimdilik gereksiz buluyorum, evdeki 4K TV boşta duruyor, idarelik ona takarım en kötü hocam.

1660 Super sistem için iyi aslınca hocam, 22 inç ve 1680x1050, 75 Hz OC yapmıştım.

Rekabetçi oynuyorsan grafikler pek önemli değil doğrudur ama RTX 3070 ona takılmaz. Hakkını vereceği AAA oyunlar, güzel grafikler ve ışın izleme için 2K monitör iyi gider. Yaşından da ötürü bir yerde sorun çıkarma ihtimali olabilir. İleride fazla bütçen olduğunda bu şekilde harcarsın.

Doğru düzgün bir bütçe bile yokken, çok şeye kafa yoruyorsunuz bence.
Şu anki sistemimi de bu şekilde var ettim. :)
Rekabetçi oynuyorsan grafikler pek önemli değil doğrudur ama RTX 3070 ona takılmaz. Hakkını vereceği AAA oyunlar, güzel grafikler ve ışın izleme için 2K monitör iyi gider. Yaşından da ötürü bir yerde sorun çıkarma ihtimali olabilir. İleride fazla bütçen olduğunda bu şekilde harcarsın.
Rekabetçi oyunlar oynamıyorum, oynadığım oyunlar ya AAA ya da BF ayarında ama tryhard olmadığım için görüntüye önem veriyorum. Bütçeme bağlı olarak ileride 4K 60 Hz veya 2K 75 Hz düşünüyorum.

Söylediklerim biraz kulağa garip geliyor olabilir, görüntüye önem veriyorum diyip 1680x1050 TN panel kullanmam gibi. :D

Şu anki sistemimi de bu şekilde var ettim. :)

Rekabetçi oyunlar oynamıyorum, oynadığım oyunlar ya AAA ya da BF ayarında ama tryhard olmadığım için görüntüye önem veriyorum. Bütçeme bağlı olarak ileride 4K 60 Hz veya 2K 75 Hz düşünüyorum.
Bize de nasip olur umarım :).

• ID Cooling SE-207 İşlemci Soğutucusu
  • Aerocool Aero One Frost Kasa
  • Ryzen 5 3600 @4.2GHz İşlemci
  • Gigabyte B450M-S2H Anakart
  • 16 GB Corsair LPX 3000 MHz RAM
  • 240 GB Pioneer SSD
  • 1 TB WD 7200 RPM HDD
  • Palit GTX 1660 Super GP OC Ekran Kartı
  • X4 Rampage 4C-120S Kasa Fanı
  • 600W Xigmatek XCalibre PSU
Sizce ne yükseltmesi yapayım öncelikle?

Aklımdaki yükseltmeler;

B450 Tomahawk seçeneği elimdeki anakartı satarsam olabilir.
A2000 ilave olarak eklemek istiyorum.
Elimdeki PSU sağlam ancak 80+ değil, daha iyi bir ürüne geçmek istiyorum. Elimdekini satarım muhtemelen.

Bütçem 600 TL denebilir.

Özellikle ihtiyacım olan bir ürün yok, bütçem geldikçe yazdığım yükseltmeleri yapacağım yavaş yavaş.
600TL'lik bütçede ekran kartı değiştirmek mantıksız olur. Tüm bütçenizi anakart değiştirmeye harcamanız da mantıksız olur bu durumda yapılacak ilk işlem Ram tek kanal ise çift kanala çevirmek. Eğer bir tane daha 16gb eklerseniz bütçenizi gereksiz zorlarsınız. elinizdeki ramı satıp çift kanala çevirirken 50-100tl zarar etme ihtimaliniz yüksek.
Ram'ler 2X8GB değiştirilebilir.
İndirimlerden yakalanabilecek yüksek performanslı m2 ssd alınabilir. Hatta m2 aldıktan sonra elinizdeki pioneer ssd'yi satarak tekrar bütçe elde edebilirsiniz. Xigmatek X-Calibre psuyu kullanmıştım bende sorunlu çıkmıştı çok sesli çalışıyor ısınıyordu. Haricinde soğutucunuz duo model ise sıfır fiyatlarına baktığım kadarıyla 500-600 lira fiyatlara satıldığını gördüm eğer overclock yapmıyorsanız soğutucunuzu da satıp bir bütçe elde edebilirsiniz. Kasanızın ön paneli mesh bu yüzden hava sirkülasyonunda asla zorluk yaşamazsınız.

600TL'lik bütçede ekran kartı değiştirmek mantıksız olur. Tüm bütçenizi anakart değiştirmeye harcamanız da mantıksız olur bu durumda yapılacak ilk işlem Ram tek kanal ise çift kanala çevirmek. Eğer bir tane daha 16gb eklerseniz bütçenizi gereksiz zorlarsınız. elinizdeki ramı satıp çift kanala çevirirken 50-100 TL zarar etme ihtimaliniz yüksek.
Ram'ler 2X8GB değiştirilebilir.
Sistemim zaten 8x2 16 GB.
Xigmatek X-Calibre PSU'yu kullanmıştım bende sorunlu çıkmıştı çok sesli çalışıyor ısınıyordu.
7. yılına girdi, taş gibi çalışıyor ancak daha iyi bir model ile değiştirmek istiyorum.
İndirimlerden yakalanabilecek yüksek performanslı M.2 SSD alınabilir.
A2000 seçeneğim bu sebeple var, onu alabilirsin diyorsun yani.
Haricinde soğutucunuz DUO model ise sıfır fiyatlarına baktığım kadarıyla 500-600 lira fiyatlara satıldığını gördüm eğer overclock yapmıyorsanız soğutucunuzu da satıp bir bütçe elde edebilirsiniz. Kasanızın ön paneli mesh bu yüzden hava sirkülasyonunda asla zorluk yaşamazsınız.
Soğutucuyu satmayı düşünmüyorum, OC yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı