Ryzen 5 3600 ve 5700 XT Nitro+ için PSU önerisi

Aynen ben de bilmiyordum 2-3 aydır buradan bakıyorum, 5700 XT'yi sorguluyorum hala :)
Bu konu biraz daha güncel 5700 XT kullananlar bir yorum atsın da yarın 5700 XT mi 2060S mi 2070 mi alacağım artık ben de :D

Aynı ikilemde bende kaldım bütçe tarafı ağır basınca Nitro+ 5700XT aldım. Aldığım günlerde ilk zamanlar eski oyunlarda sıkıntı yaratsada artık adrenalin 2020 Driver'leri ile birçok problem çözüldü. Benim yaşadığım eski oyunlarda çok yüksek frameler verip daha sonrasında siyah ekranda kalması idi onlar tamamen gitti. Şu anda tek devam eden problemim bazen DP üzerinde kullandığım ekranım siyah oluyor ama 2. monitör HDMI porttaki açık kalıyor siyah ekranda bilgisayarın kitlenmediğini biliyorum. Sadece DP portla bağlı ekranı kapatıp açmam tamamen çözüyor. Sürekli olan bir şey değil ama kıl kaptırıyor arada. Yine olsa yine Nitro+ 5700XT alırım 2060S alacaksam. 2070S alabilecek durumda olsaydım aldığım zamanlarda 2070S alır mıydım pek emin değilim. Aklına takılan soru olursa sorabilirsin.

@tugayerturk çok teşekkür ederim cevabın için. Ben de 5700 XT alma riskine giriyorum. Bu karta karşı son zamanlarda gelen yorumlar daha olumlu olmaya başlamış, ben de şansımı deneyeceğim.
iPhone (NVIDIA) fanları gibi stabil diye daha düşük özellikleri daha pahalıya satan bir firmaya vermeyip Android'i (AMD) deneyeceğim, umarım ben de sorunsuz kullanırım :)

@Hank Moody Ben teşekkür ederim. PSU konusuna gelince ben biraz bonkör davrandım NZXT E850 aldım ekran kartını almadan önce. Öncesinde FPS Hydro G 600w 80+ bronze PSU vardı. Sadece tek önerim kasa içindeki hava akışının yeterli olduğundan emin ol. İlk kartı aldığımda bende yetersizdi kasanın içi sıcak kaldığı için sıcaklıklar yüksek geliyordu ama kasa fanı eklemeleri ile onlarıda düşürdüm. Şuanda stabil herşeyi 1920x1080 çözünürlükte sonuna kadar düşünmeden açıp rahat 120 üzeri fps alıyorum hatta Dota2 oynarken kart GPU saat hızını o kadar düşük tutuyorki fanlar sık çalışmıyor. Şuana kadar aldığım en güçlü ekran kartı benim açımdan. Şimdiden hayırlı olsun artık 🙂

Sapphire RX 5700 XT Nitro+ şu dönemlerde alabileceğiniz en iyi fiyat performans ekran kartı. Sorun falan yok. 2020'den önce yoktu bende. Hiç olmadı.

PSU olarak fiyat bandının içinde olduğunu düşünerek ezberden tavsiye veriyorum. Bütçe içinde değilse kusura bakmayın, Sharkoon 650W Gold Zero modeline bakabilirsiniz.

@Hank Moody Ben teşekkür ederim. PSU konusuna gelince ben biraz bonkör davrandım NZXT E850 aldım ekran kartını almadan önce. Öncesinde FPS Hydro G 600W 80+ Bronze PSU vardı. Sadece tek önerim kasa içindeki hava akışının yeterli olduğundan emin ol. İlk kartı aldığımda bende yetersizdi kasanın içi sıcak kaldığı için sıcaklıklar yüksek geliyordu ama kasa fanı eklemeleri ile onları da düşürdüm. Şu anda stabil her şeyi 1920X1080 çözünürlükte sonuna kadar düşünmeden açıp rahat 120 üzeri FPS alıyorum hatta DotA2 oynarken kart GPU saat hızını o kadar düşük tutuyor ki fanlar sık çalışmıyor. Şu ana kadar aldığım en güçlü ekran kartı benim açımdan. Şimdiden hayırlı olsun artık 🙂

Aynen iyi hava akışı şart olduğu için CM MB511, MSI 100 serisi, Airhawk Duo arasında gidip geliyordum, Airhawk Duo alacağım(fan sayısı ve RGB olarak daha çok ilgimi çekti, fiyatı da uygun) sanırım yeterli olur.

Sapphire RX 5700 XT Nitro+ şu dönemlerde alabileceğiniz en iyi fiyat performans ekran kartı. Sorun falan yok. 2020'den önce yoktu bende. Hiç olmadı.

PSU olarak fiyat bandının içinde olduğunu düşünerek ezberden tavsiye veriyorum. Bütçe içinde değilse kusura bakmayın, Sharkoon 650W Gold Zero modeline bakabilirsiniz?

@Safa-TR teşekkürler yorum için. 5700 xt nitro+ alacağım kesinlikle. Önerin en çok tutulan ürünlerden biri sanırım şimdi baktım ama hiçbir yerde stok kalmamış ☺
Başka öneri yoksa High Power 750W Gold alıp geçiyorum arkadaşlar? Bir de anakart ASRock B450M PRO4 ya da Mortar Max olacak bu 8 pin 6 pin falan sıkıntısı olmaz değil mi, ikisiyle de uyumlu mudur?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı