Merhaba, BIOS üzerinden söylediğiniz değişikleri yaptım.
Eki Görüntüle 638545
Daha sonra iki defa Prime 95 ile stres testi yaptım. İlk testi yaklaşık olarak 10 dk. yaptım ve ekran görüntüsü almak istediğimde bilgisayar donduğu için tuştan kapatmak zorunda kaldım. Bu yüzden ekran görüntüsü alamadım. Fakat CPU sıcaklık değerleri anlık 95°C, maksimum 98°C şeklindeydi.
Ekran görüntüsü alamadığım için yaklaşık olarak 8 dk.'lık ikinci bir test yaptım. Ekran görüntüsü aşağıdaki gibi.
Söylediğiniz gibi Prime 95 testi sırasında bilgisayar kapanması sorunu ortadan kalktı.
Eki Görüntüle 638546
Daha sonra oyunlarda bilgisayar restart yapma sorununun ortadan kalkıp kalkmadığını kontrol etmek için ayarları hiç değiştirmeden sizin söylediğiniz ayarlar ile oyuna girdim. Yaklaşık 8 dk. sonra bilgisayar restart yaptı
. Aynı zamanda HW Info ile sensör verilerini kayıt ettim. Veriler
buradan incelenebilir.
Sorun baş göstermeden hemen önceki CPU ve GPU sıcaklık değerleri:
Eki Görüntüle 638549
Merhaba, birazdan kontrol ederek deneyeceğim.
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Gözden kaçırmış olabilirsiniz, daha önce de yazdığım gibi bunları denemiştim ve sorun devam ediyordu
.
Merhaba, minidump dosyası oluşturma yöntemini öğrenip oluşturacağım.
Tarif ettiğiniz Olay Görüntüleyicisi'nde ve önemlimi bilmiyorum ama Güvenilirlik Geçmişi'nde onlarca, yüzlerce uyarı var ve bazıları kritik gibi duruyor. Belirttiğiniz gibi restart yaptığı tarih ve saati not alarak o anda verilen uyarıları incelemek çok mantıklı fakat anlamadığım için soruyorum şu anda hali hazırda vermiş olduğu uyarıları incelemek istersek neye dikkat etmemiz lazım ve mümkün mü?
Eki Görüntüle 638562Eki Görüntüle 638563Eki Görüntüle 638564Eki Görüntüle 638565