Ryzen 5 3600 ve RTX 2060 Super sistem açılışını hızlandırma

alicangorel

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
air conditioning
Merhaba arkadaşlar kendime sizlerin ve birazda olsa kendi bilgim sayesinde bir bilgisayar topladım.
MSI B450M PRO M.2 Max.
AMD Ryzen 5 3600.
G.Skill flare X 2x8 3200 MHz DDR4.
Palit RTX 2060 Super Dual 8G 256 Bit.
Adata XPG SX6000 PRO 1 TB M.2.
Özellikler bundan ibaret BIOS güncellemesini de yaptım fakat bilgisayarın açılışını sanki pek hızlandıramadım ve dosya kopyalama işleminde 800mb/s ortalama hıza ulaşıyorum BIOS'tan Windows ayarları sadece CSM ve UEFI ayarları var kurarken yanlışlık yapmaktan dolayı hızını etkilemiş olabilir miyim Windows OS ayarları CSM de idi ama sanırım UEFI seçili olması gerekli imiş sonrada yaptım ama bir şey fark etmedi Windows kurulumum 7 dk ya geçmemiştir komple ama yine de açılış yavaş ve MSI sitesinde AM4 RAID güncellemesi var dosya içinde NVMe dosyaları da var ama nasıl güncelleyeceğimi bulamadım yardımcı olursanız çok mutlu olurum uzun oldu hakkınızı helal edin🙏🏻

Son düzenleyen: Moderatör:
O anakartla gecikmeyi ben de yaşıyorum. Sanıyorum kendindeki bir yazılımsal gecikme. Farklı bir MSI B450 anakartı olan arkadaşım güç düğmesine bastıktan sonra birkaç saniye içerisinde ana ekrana gelirken, benim açılması yaklaşık 15 - 20 saniyeyi buluyor.

Merhaba arkadaşlar kendime sizlerin ve birazda olsa kendi bilgim sayesinde bir bilgisayar topladım.
MSI B450M PRO M.2 Max.
AMD Ryzen 5 3600.
G.Skill flare X 2x8 3200 MHz DDR4.
Palit RTX 2060 Super Dual 8G 256 Bit.
Adata XPG SX6000 PRO 1 TB M.2.
Özellikler bundan ibaret BIOS güncellemesini de yaptım fakat bilgisayarın açılışını sanki pek hızlandıramadım ve dosya kopyalama işleminde 800mb/s ortalama hıza ulaşıyorum BIOS'tan Windows ayarları sadece CSM ve UEFI ayarları var kurarken yanlışlık yapmaktan dolayı hızını etkilemiş olabilir miyim Windows OS ayarları CSM de idi ama sanırım UEFI seçili olması gerekli imiş sonrada yaptım ama bir şey fark etmedi Windows kurulumum 7 dk ya geçmemiştir komple ama yine de açılış yavaş ve MSI sitesinde AM4 RAID güncellemesi var dosya içinde NVMe dosyaları da var ama nasıl güncelleyeceğimi bulamadım yardımcı olursanız çok mutlu olurum uzun oldu hakkınızı helal edin🙏🏻
UEFI ve CSM seçiminden dolayı olmuş büyük ihtimalle. Sıfırdan rufus programı sayesinde Windows 10 kurun.

UEFI ve CSM seçiminden dolayı olmuş büyük ihtimalle. Sıfırdan rufus programı sayesinde Windows 10 kurun.
Rufus programı nedir acaba mazur görün uzunsüredir bilgisayardan uzağım usb3.0 flash bellek ile windows kurdum rufus nedir tamanlayamadım🙏🏻
1
O anakartla gecikmeyi ben de yaşıyorum. Sanıyorum kendindeki bir yazılımsal gecikme. Farklı bir MSI B450 anakartı olan arkadaşım güç düğmesine bastıktan sonra birkaç saniye içerisinde ana ekrana gelirken, benim açılması yaklaşık 15 - 20 saniyeyi buluyor.

Nedir bilmiyorum ama bukadar para harcadıktan sonra pek hoş olmuyor ne yazıkki am4 raid güncellemesi var nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum bilgisi olan yokmu acaba?

Rufus programı nedir acaba mazur görün uzunsüredir bilgisayardan uzağım USB3.0 flash bellek ile Windows kurdum Rufus nedir tamanlayamadım🙏🏻
1

Nedir bilmiyorum ama bukadar para harcadıktan sonra pek hoş olmuyor ne yazık ki AM4 RAID güncellemesi var nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum bilgisi olan yok mu acaba?

Rufus yüklediğin Windows 10 ISO dosyasını flash belleğine aktaran bir yazılımdır. Yani bu program elindeki flash belleği Windows belleğine çeviri bu sayede Windows kurabilirsiniz. Şu an mobildeyim link atamayacağım. YouTube Rufus ile Windows 10 kurulumu yazarsanız. Yüzlerce videodan en detaylısını izleyerek Windows'u kurabilirsiniz.

Rufus yüklediğin Windows 10 ISO dosyasını flash belleğine aktaran bir yazılımdır. Yani bu program elindeki flash belleği Windows belleğine çeviri bu sayede Windows kurabilirsiniz. Şu an mobildeyim link atamayacağım. YouTube Rufus ile Windows 10 kurulumu yazarsanız. Yüzlerce videodan en detaylısını izleyerek Windows'u kurabilirsiniz.
farklı bir çözüm buldum araştırıp işe yaradı msconfig den ön yükleme bölümünden gelişmiş ayarlar yapıp çekirdek sayısını max değer yaptım kapatıp açtım 2 katı fark oldu kısaldı şuan makul değerde bilginize yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı