Ryzen 5 3600 ve RTX 2070 Super darboğaz yapar mı?

matrak

Centipat
Herkese iyi sosyaller, başlıktaki gibi bir sistem toplamayı düşünüyorum. 1080P' de oyun oynayacağım. Bazıları RTX 2070S bu işlemciye darboğaz yapar diyor, bazıları yapmaz diyor. Çok kararsız kaldım. Sizce herhangi bir darboğaz söz konusu olur mu ?

Biraz YouTube'da gezinirseniz gerekli testleri bulursunuz zaten ama şunu söyleyebilirim Ryzen 5 3600 çok güçlü bir işlemci ve 2080I bile besleyebilir gibi gözüküyor.

Ryzen 5 3600 hiçte hafife alınıcak bir işlemci değil bence en iyi F/P ürünlerinden bir tanesi ve zannımca yapmıycaktır.
Biraz YouTube'da gezinirseniz gerekli testleri bulursunuz zaten ama şunu söyleyebilirim Ryzen 5 3600 çok güçlü bir işlemci ve 2080I bile besleyebilir gibi gözüküyor.
Arkadaşlar selamlar, ekstra konu açıp kalabalık etmek istemedim. Sanırım darboğaz işlerinden anlıyorsunuz sizlere sormak istedim. i9 9900ks sistem kurmak istiyorum fakat şuanlık bütçemi işlemci ve diğer parçalar üzerinde tutup ekran kartını kısmayı düşünüyorum. Daha sonra elime para geçince upgrade edicem. 1650 super veya 1660 super ile i9 9900KS veya K herhangi bir darboğaz yaşatır mı sizce?

Açıkçası bahsettiğin ekran kartı ile işlemci tam 2K canavarı. 1080p'de de sorun yaşamazsınız.

Ben r5 3600 ve rtx 2070 super kullanıyorum 2k monitorum olmadigi icin 1080p de oynuyorum daha once 2k da oynuyordum fakat monitoru iade gonderdim ne 2k nede 1080pde birak darbogaz yapmayi islemci kullanimi yuzde 50ye bile gelmedi.

Hayır ekran kartını %100 besleyebilir fakat onun yerine hem daha ucuz hem de ekran kartına bütçe ayırabilmeniz adına bir tavsiyede bulunabilirim. Ryzen 7 3800X'i deneyebilirsiniz onun yerine.

Şöyle söyleyelim, GPU'dan birçok oyunda iyi bir verim alabileceksin fakat alamayacağın oyunlar da olacak. O yüzden bu tarz orta seviye bir işlemci ile bu kartı 2K'da kullanmak daha mantıklı hale geliyor.
Ama 1080P'de neredeyse tüm oyunları şimdiden ve gelecekte de Ultra ayarlarda oynarım diyorsanız kullanabilirsiniz gönül rahatlığıyla. İleride ayar kısma derdin olmaz yani. Geleceğe yatırım yapmak gibi düşün

Şunu da belirteyim, AAA tarzı münakaşa gerektiren oyunlarda ayarları kısıp/kısmadan 144 FPS veya daha yukarısında oynarım mantığınız varsa her zaman yemeyebilir. Çünkü o noktada işlemciye yüklenmek gerekiyor biraz. Daha güçlü işlemcilere geçmek gerekebilir, uyarayım ama R5 3600 sorun çıkarmaz gibi o konuda.

Darboğaz yapmaz diyorsunuz yani bu ikiliyi alabilirim o zaman. Teşekkür ederim.
Dostum peki hangi işlemci 1080P'de darboğaz yapmaz ? RTX 2070S ile birlikte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…