Ryzen 5 3600 ve RX 5700 sistem toplama

güzel ama eksikler var.
anakart. amd nin 570 kullanmazsan bu sistemde o 3600 işlemci ile 5700 kartın tam anlamıyla verimi alamazsın. ekran kartı ramlarda bile 3200 mhz secersin ama gene anakartın 3200 desteklemiyorsa boşuna secersin. şu andaki yeni cıkan s ssd lerin hızı ankartın 570 olmazsa gene 1 saniyede acılıcagına pc 5 saniyede acılıyor. 7500tl vericekse arkadaş bence listelerin daha uyumlu uzman bir arkadaştan bilgi alması daha doğru olur. hatta mümkünse acelesi yoksa arkadaşın ay sonuna kadar beklemesi lazım ileride keşke dememesi için. cok para harcıyor en azından hakkını alsın pc sinden.
sonra ekran kartı 80 dereceyi görünce ben ne yaptım der. 3 fanlıları cıkmadan rx5700 benim gözüm kesmiyor. acelesi varsada en azında nvidia rtx 2070 kullansa daha iyi olur.

Teşekkürler. Sizin sayenizde hatalarımı öğrendim. Merakımdan soruyorum siz 1 sistem toplar Mısınız?

Teşekkürler. Sizin sayenizde hatalarımı öğrendim. Merakımdan soruyorum siz 1 sistem toplar Mısınız?
bak şöyle söyliyim seni kastederek o yorumu yazmadım.sen üzerine alınma . genel olarak diyorum o bahsettigim konularda yanılıyoruz.şu anda işlemcilerinde ekran kartlarının da mimarileri degişti. bu olay 2 .3 senede belki daha fazla sürelerde gercekleşen bir olay .benide cok yanılttı. şu anda sistem toplarım ama şöyle bir sorun var hatalı olur. cünki kullanıcagımız donanımlar şu anda referans üretimler. tam testleri yapılmamış eksikleri giderilmiş olanları üretilmeden sonra kullanıcı yorumları dikkate alınarak ki bunu amd tabanlılar için söylüyorum.o zaman tam manasıyla güvenilir uzun vadeli sistem toplanabilir. intel için aynı şeyi söyliyemem intel her hangi bir mimari degişikligi yapmadı.
anakartı amd anakartı kullanılmadan. ve kartın destekledigi ram oranı mhz oranına göre ram secimi yapılmalı. amd anakartı kullanılmazsa rx5700 xt modelinin ısınma sorunu için güncelleme yapılmıyabilir. pci express 4.0 anakart kullanılmazsa yeni cıkan ssdlerin yazma okuma oranlarından faydalamazsın . vs vs yani kısa şunu demek istiyorum. bu işlerin duayenleri var. bizim bilgimiz iyi niyetli olsakta bir yere kadar.. bir sürü bileşenden bahsediyoruz. sistem toplıcam listeyi hazırluyorum. ama amd olucaksa 10 gün sonra yeni nesil kartlar cıkınca listeyi sizinlede paylaşırım. istemiyerek de olsa hatam olduysa kusura bakma. ne demek istedigimi anladıgını umuyorum.

bak şöyle söyliyim seni kastederek o yorumu yazmadım.sen üzerine alınma . genel olarak diyorum o bahsettigim konularda yanılıyoruz.şu anda işlemcilerinde ekran kartlarının da mimarileri degişti. bu olay 2 .3 senede belki daha fazla sürelerde gercekleşen bir olay .benide cok yanılttı. şu anda sistem toplarım ama şöyle bir sorun var hatalı olur. cünki kullanıcagımız donanımlar şu anda referans üretimler. tam testleri yapılmamış eksikleri giderilmiş olanları üretilmeden sonra kullanıcı yorumları dikkate alınarak ki bunu amd tabanlılar için söylüyorum.o zaman tam manasıyla güvenilir uzun vadeli sistem toplanabilir. intel için aynı şeyi söyliyemem intel her hangi bir mimari degişikligi yapmadı.
anakartı amd anakartı kullanılmadan. ve kartın destekledigi ram oranı mhz oranına göre ram secimi yapılmalı. amd anakartı kullanılmazsa rx5700 xt modelinin ısınma sorunu için güncelleme yapılmıyabilir. pci express 4.0 anakart kullanılmazsa yeni cıkan ssdlerin yazma okuma oranlarından faydalamazsın . vs vs yani kısa şunu demek istiyorum. bu işlerin duayenleri var. bizim bilgimiz iyi niyetli olsakta bir yere kadar.. bir sürü bileşenden bahsediyoruz. sistem toplıcam listeyi hazırluyorum. ama amd olucaksa 10 gün sonra yeni nesil kartlar cıkınca listeyi sizinlede paylaşırım. istemiyerek de olsa hatam olduysa kusura bakma. ne demek istedigimi anladıgını umuyorum.

Estağfurullah kardeşim. Ben senin ne demek istediğini anladım. Eğer yanlışım olduysa hakkını helal et.

İyi güzel hos diyorsan da okuma yazma hızı oyun performansından önemli değil. Yani ben performansa bakarım sırf ssd daha hızlı çalışacak diye de anakarta 1200 lira verip(en az) ekran kartından veya kasadan kısmaya değmez. Benim şahsl fikrim bu yönde sadece oyun için alacak birisi için.

yani diyorsunki kasa ve ekran kartına önem veririm. ama anakarta vermem.
bende diyorumki anakartın 2400mhz dektekliyorsa gidipte 3000mhz ram takıp boşuna masraf edilmez. temeli anakarttan oluşturmak ona göre donanımlarını belirlemek doğru sistem olur.
3600x işlemci 400 tl anakartta calışır ama! alıcagın verim 2600 ile aynı olur.
bu benim şahsi görüşüm degil. genel. bu konu benim için kapanmıştır. cümleten hayırlı bayramlar.

Son düzenleme:
Rx 5700 henüz almayın. Markaların kendi soğutmasıyla gelecek olan varyantlarını bekleyin.

3600 alın kesinlikle. B450 anakartlar ile çok iyi anlaşıyor.

Bir tavsiyem de beklerim diyorsanız kara cuma indirimleri olacak kasımın son haftasında. Daha uygun fiyata daha iyi bir sistem toplama olasılığınız olacaktır. Arada çok süre var elbette, beklemem diyorsanız da en azından dediğim gibi Rx 5700'ü bekleyin.

bende diyorumki anakartın 2400mhz dektekliyorsa gidipte 3000mhz ram takıp boşuna masraf edilmez. temeli anakarttan oluşturmak ona göre donanımlarını belirlemek doğru sistem olur.
bu benim şahsi görüşüm degil. genel. bu konu benim için kapanmıştır. cümleten hayırlı bayramlar.
Anakart seçimini dikkat ediyorum topladığım sisteme bakabilirsiniz.

Bu yazılarında verdiğin yanlış bilginin haddi hesabı yok. Desteksiz konuşuyorsun saçmalıyorsun. Her AM4 anakartın en az 2933 Mhz desteği vardır. ve bu destek bizim için bir şey belirtmez çünkü Ram OC'si diye bir şey var. sen Ram'ini Bios'dan XMP açap Ram'in kendi frekansına ve hatta üzerine çıkarabilirsin. Ayrıca önerdiğin X570 Zen3 için çıkarılmıştır ve en üst seviye AM4 anakarttır. Sen Orta seviye Ryzen 5 3600 alıcısına X570 al dersen b450'leri kim alacak? Anakartların chipseti aynıdır ve OC ile işiniz olmayacaksa anakartı abartı seviyelerde almak hiçbir yarar sağlamaz. Ve dediğiniz Pci-e 4.0 muhabbeti de yalan. Hızlı ssd'den kastınız Nvme'lerdir sanırım ve bu Nvme dediğim ssd'ler Pci-e 3.0 döneminde çıkmıştır yani bütün hızını Pci-e 3.0 üzerinden verebilir. Ekran kartları da aynı şekilde Pci-e 3.0 üzerinden bütün performansını olmasa da 3-5 Fps düşüğünü verebilir.

Şunu da belirteyim Ryzen 9 3900 serisini bile B450 Tomahawk Max gibi bir anakartta X570 bir anakartla aynı performansta çalışabilir. Bu videoya bir bakın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı