bak şöyle söyliyim seni kastederek o yorumu yazmadım.sen üzerine alınma . genel olarak diyorum o bahsettigim konularda yanılıyoruz.şu anda işlemcilerinde ekran kartlarının da mimarileri degişti. bu olay 2 .3 senede belki daha fazla sürelerde gercekleşen bir olay .benide cok yanılttı. şu anda sistem toplarım ama şöyle bir sorun var hatalı olur. cünki kullanıcagımız donanımlar şu anda referans üretimler. tam testleri yapılmamış eksikleri giderilmiş olanları üretilmeden sonra kullanıcı yorumları dikkate alınarak ki bunu amd tabanlılar için söylüyorum.o zaman tam manasıyla güvenilir uzun vadeli sistem toplanabilir. intel için aynı şeyi söyliyemem intel her hangi bir mimari degişikligi yapmadı.
anakartı amd anakartı kullanılmadan. ve kartın destekledigi ram oranı mhz oranına göre ram secimi yapılmalı. amd anakartı kullanılmazsa rx5700 xt modelinin ısınma sorunu için güncelleme yapılmıyabilir. pci express 4.0 anakart kullanılmazsa yeni cıkan ssdlerin yazma okuma oranlarından faydalamazsın . vs vs yani kısa şunu demek istiyorum. bu işlerin duayenleri var. bizim bilgimiz iyi niyetli olsakta bir yere kadar.. bir sürü bileşenden bahsediyoruz. sistem toplıcam listeyi hazırluyorum. ama amd olucaksa 10 gün sonra yeni nesil kartlar cıkınca listeyi sizinlede paylaşırım. istemiyerek de olsa hatam olduysa kusura bakma. ne demek istedigimi anladıgını umuyorum.