Ryzen 5 3600 ve RX 590 sistem GTA 5 kasma sorunu

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Eczacı
Arkadaşlar birçok benzer konuya baktım fakat tam çözüm bulamadım. GTA 5'te oyun esnasında, saniyelik donma veya takılmalar yaşıyorum. Hatta bazen saniyeden daha kısa süreli bir tutukluk oluyor. Sistemi dizeli 1 ay oldu ve sıkıntı yoktu, bu problemi son 3 gündür yaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Sistem: Ryzen 5 3600
  • Sapphire RX 590 Nitro+ Special Edition
  • 8x2 G.Skill Ripjaws 3200 MHz
  • MSI B450 Tomahawk Max

HDD'niz 5400 RPM civarında ise bu normal bir durum. Eğer 7200 RPM veya SSD kullanıyorsanız son BIOS güncellemesini yaptığınızdan emin olun. Gerekirse bellekleriniz için XMP ayarını açın.
Hocam afedersiniz, belirmeyi unıtmuşum. Xmp açık ve SSD SAMSUNG 860 EVO 500 GB. Sanırım SSD BIOS güncellemesi yapmamam etkili olabilir. Tam olarak nasıl yapıldığını da bilmiyorum. Anlatılan bir link var mı bildiğiniz?

Hocam afedersiniz, belirmeyi unıtmuşum. Xmp açık ve SSD SAMSUNG 860 EVO 500 GB. Sanırım SSD BIOS güncellemesi yapmamam etkili olabilir. Tam olarak nasıl yapıldığını da bilmiyorum. Anlatılan bir link var mı bildiğiniz?
Buyrun, bu videoda Recep Baltaş ve Ali Güngör MSI anakartlarda BIOS güncellemesini anlatmıştı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartım güncel hocam. Daha birkaç gün önce güncelledim. SSD için farklı bir güncelleme gerekiyor sandım, kusra bakmayın.
Buyrun, bu videoda Recep Baltaş ve Ali Güngör MSI anakartlarda BIOS güncellemesini anlatmıştı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartım güncel hocam. Daha birkaç gün önce güncelledim. SSD için farklı bir güncelleme gerekiyor sandım, kusra bakmayın.
SSD için bu linkten Samsung Magician programını indirebilirsiniz. SSD' niz için herhangi bir firmware güncellemesi varsa program üzerinden yapabiliyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı