Burhan07s
Femtopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar,
Sizden arada kaldığım bir konu için önerinizi istiyorum.
Mevcut sistemim;
ASUS Prime X570-P
Ryzen 5 2600 + CM Lite 120 sıvı soğutma.
ASUS Dual RTX 2060 EVO 6 GB.
2x8 3000MHz Vengeance RAM.
WD Black SN850 1 TB M.2 SSD.
CM MWE white 600W PSU.
Şimdi SSD'yi yeni aldım PCI sürümü 4x4 olduğu için işlemcim desteklemiyormuş bu sistemle kolay yoldan R5 3600 alıp destekler hale getirebilirim bir yandan da daha sorunsuz olur diye Intel'e geçmeyi düşünüyorum ama eş değer işlemcilere baktığımda fiyatı yüksek veya RAM frekansı çok düşük vb. sebeplerden kafam karıştı ve Intel'in hangi işlemcisi hangi anakartla sistemime daha uygun olur tam anlamıyorum.
Kullandığım anakart zen+ ve zen2 destekliyormuş Ryzen'in gücüm yettiğince ve desteklenen üst sürümlerini mi almalıyım yoksa işlemci ve anakartı satıp eşdeğeri bir Intel işlemci ve anakart mı almalıyım.
Bütçem;
Mevcut işlemcimi satıp üzerine koyarak.
AMD işlemci için bütçem Max: 5000.
İşlemci ve anakartın üzerine koyarak.
Intel anakart ve işlemci için Max: 6500.
Sizden arada kaldığım bir konu için önerinizi istiyorum.
Mevcut sistemim;
ASUS Prime X570-P
Ryzen 5 2600 + CM Lite 120 sıvı soğutma.
ASUS Dual RTX 2060 EVO 6 GB.
2x8 3000MHz Vengeance RAM.
WD Black SN850 1 TB M.2 SSD.
CM MWE white 600W PSU.
Şimdi SSD'yi yeni aldım PCI sürümü 4x4 olduğu için işlemcim desteklemiyormuş bu sistemle kolay yoldan R5 3600 alıp destekler hale getirebilirim bir yandan da daha sorunsuz olur diye Intel'e geçmeyi düşünüyorum ama eş değer işlemcilere baktığımda fiyatı yüksek veya RAM frekansı çok düşük vb. sebeplerden kafam karıştı ve Intel'in hangi işlemcisi hangi anakartla sistemime daha uygun olur tam anlamıyorum.
Kullandığım anakart zen+ ve zen2 destekliyormuş Ryzen'in gücüm yettiğince ve desteklenen üst sürümlerini mi almalıyım yoksa işlemci ve anakartı satıp eşdeğeri bir Intel işlemci ve anakart mı almalıyım.
Bütçem;
Mevcut işlemcimi satıp üzerine koyarak.
AMD işlemci için bütçem Max: 5000.
İşlemci ve anakartın üzerine koyarak.
Intel anakart ve işlemci için Max: 6500.