Ryzen 5 3600 voltaj ayarı

arcaozen

Hectopat
Arkadaşlar Ryzen 5 3600 işlemcim var.
3.9 GHz için voltaj ayarları nasıl olmalı.
OCCT 10 dakikalık stres testinde kaç dereceli olmalı?

Stres testi sistemde sıkıntı varsa kapatacak tabi. Yoksa neden kullansınlar yahu :D Bu arada Ryzen 5 2600'ü 3.8GHZ ve 1.1625 değerleri ile kullanıyorum ben. Siz 1.075V yaparsanız sistem gelmeyebilir bile. Dikkat edin yoksa BIOS sıfırlamak zorunda kalırsınız.

BIOS sıfırlamak ise BIOS pilini çıkarıp 1-2 dakika bekleyip takmak en basiti :D

Niye o kadar düşük yapsın ki?

Ne kadar az voltaj bir o kadar da az sıcaklık demek. OC işlerini deneme yanılma yöntemiyle yapıyoruz dostum sistem sıkıntı yaratırsa voltaj arttırırz takılma böyle şeylere ayrıca aynı işlemci'yi 1.2 voltaj ile 4.4 GHz'de stabil kullanıyorum. 🙂
BIOS sıfırlamak için pil çıkarmaya gerek yok anakart üzerinde ki JBAT1 pinlerine anahtar veya herhangi bir metali 5 sn değdirmeniz yeterli komple sıfırlayacaktır. @DeathFire

Ne kadar az voltaj bir o kadar da az sıcaklık demek. OC işlerini deneme yanılma yöntemiyle yapıyoruz dostum sistem sıkıntı yaratırsa voltaj arttırırz takılma böyle şeylere ayrıca aynı işlemci'yi 1.2 voltaj ile 4.4 GHz'de stabil kullanıyorum. 🙂
BIOS sıfırlamak için pil çıkarmaya gerek yok anakart üzerinde ki JBAT1 pinlerine anahtar veya herhangi bir metali 5 sn değdirmeniz yeterli komple sıfırlayacaktır. @DeathFire
Bu durum baya olay oldu internette, ondan diyorum. Zen 2 işlemciler şimdiye kadar gelmiş işlemcilerin hepsinden farklı çalışıyor ve beklenmedik sonuçlar veriyor, hatta o yüzden teknoloji dünyasının en önemli youtuberları yanıldık!! tarzı videolar yaptı zen 2 hakkında.

Eski işlemcilerde ve intel işlemcilerde stabil çalışıyorsa iyidir mantığı işe yarıyordu. Zen 2 işlemcilerde ise her şey yolunda gözüküyor, bir sıkıntı yok gibi oluyor, ama benchmark testi yapıldığında birden bire düşük puan veriyor. Bildiğimiz "conventional" undervolt yöntemlerine çok farklı tepki veriyor bu sebeple zen 2 cpular.

Yoksa ben de biliyorum undervolt'un ne olduğunu, ne işe yaradığını.

1.2 ile 1.075 aynı şey değil, bu yeni mimaride yeterince test yaptınız mı? Cinebench skorlarınız beklentilerinizden, geçmiş deneyimlerinizden çok daha farklı çıkabilir. Aynı clock speed'de, voltajı düşürdüğünüzde stabil çalışırken bir tek derecenin azalmasını beklerken performans da kaybedebilirsiniz. Bazı durumlarda bu performans farkı çok yüksek olabiliyor.

Şu an bu kısımdayım burada hem eksi hem artı olarak ayarlayabiliyorum, - de mi olması gerek + da mı?
3.9 GHz yapmak yerine 3.7GHz yaptım voltajıda
1, 082125 olarak ayarladım Ryzen Master'da 5 dakika boyunca stres testi yaptım ve maksimum 61 derece gördüm. PUBG’de yüksek ayarlarda maksimum 66 gördüm.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı