Ryzen 5 3600 vs Ryzen 3600X

Hocam arkadaşlara katılıyorum ben de. Elinizde soğutucu da varmış. Ryzen 5 3600 iyi gider.

Bu arada baktınız mı bilmiyorum ancak Amazon'da 3700X fiyatı güzel. Her yerde 2700 ve üstü görünce güzel diyor insan.

Edit: Gerçi 2100 demişsiniz o zaman tamam.

3600X'i eledik o zaman 3700X işlemci var yakınlarda 2100 TL'ye satılıyor 15 günlük render işlemleri falan uğraşmıyorum 600 TL fazla vermeye değer mi?
Tekli çekirdek konusunda gerçekten yakın işlemciler, 5-10 FPS fark ediyor genel olarak(Eğer RTX2080, Tİ gibi kartlar kullanıyorsanız.). Render ile fazla uğraşmıyorsanız Ryzen 5 3600 oldukça yeterli bence. İleride oyunlar daha fazla çekirdeğe ihtiyaç duyarsa belki AMD 3700X'in bir artısı olabilir ancak 6/12 çekirdek yapısına sahip olan bir 3600'ün o kadar da çabuk çekirdeklerinin yetersiz geleceğini pek düşünmüyorum.

Tekli çekirdek konusunda gerçekten yakın işlemciler, 5-10 FPS fark ediyor genel olarak(Eğer RTX2080, Tİ gibi kartlar kullanıyorsanız.). Render ile fazla uğraşmıyorsanız Ryzen 5 3600 oldukça yeterli bence. İleride oyunlar daha fazla çekirdeğe ihtiyaç duyarsa belki AMD 3700X'in bir artısı olabilir ancak 6/12 çekirdek yapısına sahip olan bir 3600'ün o kadar da çabuk çekirdeklerinin yetersiz geleceğini pek düşünmüyorum.
Ayrıca 3600 de Render konusunda oldukça iyi bir işlemcidir. Olur da ileride render yapmaya ihtiyaç duyarsanız bu işlemci de sizi üzmeyecektir. 3600 4.2 GHZ'de Cinebench R20'de 3800-3900, 3700X ise 4800-5100 arası bir puan alıyor sanırım.

Son düzenleme:
600 TL'nin 450-500 TL'sine sağlam bir kule tipi soğutucu alınır ve güzel bir OC yapılır. 3700X sizin ekran kartınız için gereksiz.

Alınmış bir ekran kartı yok dostum.
Bence ileriye dönük olması için yani uzun yıllar değiştirmemek için 3700X daha mantıklı olabilir, bende upgrade yaparken dikkat edeceğim işlemci seçimi için Ryzen 4000 serisini bekliyorum.

Bu piyasada 4000 serisine bulaşmamanı tavsiye ederim bir imkanım olsa yurt dışına kaçarım o derece soğudum.

Kardeş o Gaming gecesi faso fiso bak dün bekledim inanır mısın saat 10 oldu sayfayı yeniledim fiyat geldi ürüne tıkladım stok bitti var mı böyle bir şey imkanı yok bir daha bulaşmam oraya.

Can sıkıntısı. 🙂
Aynısı da benden 300 tane olan kulaklık nasıl dakikada bitebilir bence bunlar 30 tanesini falan satıyor kalanına da stok bitti diyor.

Edit : Benim gördüğüm 3 dakikaydi acaba ne kadar sürede tükendi.

Aynısı da benden 300 tane olan kulaklık nasıl dakikada bitebilir bence bunlar 30 tanesini falan satıyor kalanına da stok bitti diyor.

Edit: Benim gördüğüm 3 dakikaydi acaba ne kadar sürede tükendi.

Aynen öyle yoksa 3600X işlemciyi alacaktım hayal kırıklığına uğradım.
Elinizde soğutucu varsa 3600X gereksiz olur 3700X'e çıkabilirseniz onu alın çıkamazsanız 3600 alın.

Şöyle söyleyim soğutucu açısından sıkıntı yok 360'lık sıvı soğutma mevcut kutusunda işlemciyi bekliyor. 1500 TL'ye 3600 buldum 3700X 15 günlük 2.100 TL bu fiyat farkına değer mi kararsız kaldım render işleriyle pek uğraşmıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı