Ryzen 5 3600X için 1.438v ve 63 derece normal midir?

YagamiRaito

Hectopat
İşlemcim Ryzen 5 3600X, kasam DarkFlash Skywalker 650W 80+Br RGB Mid Tower (4 fanlı olanından). Görselde de gördüğünüz gibi BIOS'ta iken voltaj değeri 1.438, CPU Temperature ise tam net gözükmüyor ama 63 derece ve değer asla değişmiyor. Voltaj arada 10 eksilip, 10 artabiliyor. Bilgisayar boşta olduğunda CPU sıcaklığı 49-50 dereceye kadar düşebiliyor bazen de 60 derecelere çıkabiliyor. Az önce BIOS'a girmeye çalışırken F2'ye geç bastığım için BIOS'a giremedim ve bilgisayar açılırken anlamadığım bir şekilde aşırı miktarda ses çıkarttı ve CPU 68 dereceye kadar çıktı. Bir sonraki denememde BIOS'a girebildim ve bu değerleri gördüm. BIOS'tan çıktığımda işlemci yine bir yoğunluk yaşadı ve sıcaklığı 62-68 derece arasında bir süre sabit kaldı. Sonradan 49 derece civarına indi. Voltaj değerinde ve sıcaklıkta bir sıkıntı mı var? Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.

WhatsApp Image 2021-02-13 at 22.54.20 (1).jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı