Ryzen 5 3600X için Anakart ve RAM tavsiyesi

Eski nesil duruyor, nostalji oldu biraz. Benim yaşım 15 ama siz daha iyi bilirsiniz yeşil PCB üzerine bellekleri. Ben DDR2 neslini yakalayamadım ancak uzun dönem DDR3 kullandım. Araştırmalarıma göre Mushkin, zamanın O.C canavarlarından bir tanesiymiş ve ünlü bellek üreticileri ile anlaşmaları varmış. Bu ürünü görmemi sağlayan @Motionless IN White Hocam'a çok teşekkürler.
Hala canavar. Ancak Türkiye pazarında yok. Eğer gelseydi daha iyi olurdu. F/p'da en iyi RAM firmalarından birisidir.

Anakart olarak Tomahawk Max, RAM olarak ise Corsair, Kingston ya da G. Skill 2x8 3600'luk uygun olanını alın.

Daha ucuza bulabilirsin Vatan dışında.
MSI B450 Tomahawk Max
XPG 2x8 : 16 gb ddr4 3600 Mhz rgb ram muazzam olur.
Tomahawk max bütçemin üstünde kaldı. Sizce bu anakart nasıl? Alırsam hata mı olur? Tomahawk ile aralarında 300 TL fark var.
Diğer sorum ise RAM gereksiz pahalı mı sizce? RGB'siz olanı tercih etsem daha mı mantıklı olur?

Son olarak ekran kartım: Gigabyte RX 5700 XT OC

Tomahawk max bütçemin üstünde kaldı. Sizce bu anakart nasıl? Alırsam hata mı olur? Tomahawk ile aralarında 300 TL fark var.
Diğer sorum ise RAM gereksiz pahalı mı sizce? RGB'siz olanı tercih etsem daha mı mantıklı olur?

Son olarak ekran kartım: Gigabyte RX 5700 XT OC
Ram konusunda hiç bir sıkıntı olmaz.
Ana kartın hakkında yorum yapmak istemiyorum. 3600x işlemci ile tomahawk max kullandığım için uyumluluğunu biliyorum.

Yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Kararımı verdim

Aslında ileride yükseltmeyi planlıyorsanız bir 400 lira felan bütçeyi esnetebilme imkanınız varsa PCIe 4.0’a sahip x570 anakart alırsanız sizin için çok iyi olur. 2 katı hız sunuyor çünkü.

Aslında ileride yükseltmeyi planlıyorsanız bir 400 lira felan bütçeyi esnetebilme imkanınız varsa PCIe 4.0’a sahip x570 anakart alırsanız sizin için çok iyi olur. 2 katı hız sunuyor çünkü.
Yok hayır bu sistemi en az 3-4 yıl ellemeyi düşünmüyorum. Zamanı gelince satıp komple değiştirmeyi düşünüyorum. Dolayısı ile X570 tercih etmemi gerektiren bir durum yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı