Çözüldü Ryzen 5 3600X ısınma sorunu var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1mlec

Centipat
Arkadaşlar merhaba, yakın dönemde bir sistem toplamayı planlıyorum ancak internette görüğüme göre Ryzen 5 3600X işlemciler stok fan ile aşırı ısınıyormuş. Sıvı soğutma alabilecek bütçem yok ve stok fan ile kullanma durumundayım. Toplamak istediğim sistemin özellikleri şu şekilde:
  • Ryzen 5 3600X
  • MSI RX5600 XT Gaming X 6 GB
  • MSI B450M PRO M.2 Max anakart
  • 3200MHz (2x8) 16 GB CL16 RAM
  • 480GB SSD
  • Corsair Carbide Spec-Delta 550W 80+ kasa
Özellikle de bu kasa ve anakart üzerinde aşırı ısınma yapar mı, yazılımlarla bu sorun ortadan kaldırıldı mı, eğer sorun hala devam ediyorsa 2600 serisi tercih edilir mi? Performans anlamında ne kadar düşüş yaşarım? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende 3700x var, core performance boost diye bir ayar var bios'ta. Bu işlemcinin maksimum frekansa çıkıp tekrar düşmesini sağlıyor, bu ayar aktifken ısı aniden 10 derece artık 5 saniyede düşüp tekrar artıyordu. İşlemci frekansı kendisini maksimuma alıp tekrar düşüyor bu yüzden.
Bu ayarı kapatınca maksimum yükse bile 70 dereceyi geçmedi. Stok soğutucuyu kullanıyorum.
Yani merak etme alabilirsin stok soğutucuyla.
Hatta biraz deneyimliysen voltajı ayarlayıp daha serin çalıştırabilirsin işlemciyi ve daha yüksek frekansta.

Benim size önerim çok güvenmiyorum o kasalara benim başım yandı sizinde başınız yanmasın

Güvenmeme sebebiniz nedir? Corsair güzel bir kasa markası diye biliyorum. Ve de bana 900-950TL civarı PSU dahil önerebileceğiniz kasa var mıdır?

Cooler Master'ın onu mesh ızgaralı RGB fanlı PSU dahili kasalarına bakmanı dilerim yalnız önü mesh olanlardan diğer önü plastik olanlardan değil marka önemli değil tasarım önemli dümdüz metal kutu yapsa Corsair veya Cooler Master hiç hava alacak yeri olmayan şimdi marka yüzünden onumu alacaksınız.

Kesinlikle önü mesh ızgara olsun ve stok 12cm X4 fanı olsun hatta çok ilgiliyseniz bu konuyla stok fanların RPM değerlerini öğrenirseniz daha da memnun olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…