Ryzen 5 3600X ve 5700XT için monitör tavsiyesi

Öncelikle herkese merhaba. Yeni topladığım bu sistemimde 27 Inc mi yoksa 24 Inc mi monitör boyutuna karar veremiyorum. 2K olması gerektiği söyleniyor. 24 Inc'e biraz daha yakınım ama 144 Hz 1 ms 2K bir 24 Inc monitör bulamadım. Tavsiye edeceğiniz düşünceniz ve modeliniz var mıdır? Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese merhaba. Yeni topladığım bu sistemimde 27 Inc mi yoksa 24 Inc mi monitör boyutuna karar veremiyorum. 2K olması gerektiği söyleniyor. 24 Inc'e biraz daha yakınım ama 144 Hz 1 ms 2K bir 24 Inc monitör bulamadım. Tavsiye edeceğiniz düşünceniz ve modeliniz var mıdır? Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

AOC C27G1 modelini kullanıyorum. 27Inc 1080P hiçbir sıkıntısı yok söylenildiği gibi görüntü kalitesi kötü olmuyor aksine 60Hz 5ms 15 Inc monitörden buna geçtiğim için bayağı bir kaliteli geldi bana istediğinizi alın ben şahsen bütçeniz varsa 27Inc almanızı tavsiye ederim.

AOC C27G1 modelini kullanıyorum. 27Inc 1080P hiçbir sıkıntısı yok söylenildiği gibi görüntü kalitesi kötü olmuyor aksine 60Hz 5ms 15 Inc monitörden buna geçtiğim için bayağı bir kaliteli geldi bana istediğinizi alın ben şahsen bütçeniz varsa 27Inc almanızı tavsiye ederim.
Aynı monitörü kasam yokken aldım ps4’ü bağlamak için ışık sızması var diye iade ettim. Genelde FPS oyunları için 27 ınch fazla dedikleri için çok kararsızım boyut için şu an.

Kartın neden en fazla 1, 5 yıl ömrü var olmuş oluyor? Alacağım zaman 2K monitörüde 144 Hz 1 ms şeklinde alacağım.

2K çözünürlük doğal olarak FPS düşürücektir şu an çoğu oyunda Ultra 2K 60 FPS oynatıyor zamanla bu FPS'ler 50 40 FPS'lere düşecektir ama 1080P için şu an 1080P Ultra 144 FPS oynatabilen bir kart bu zaman içinde 2 3 yıl sonra 60 FPS Ultra olur diğer 2 3 yıl içinde medium-High arasında oynarsınız.

2K çözünürlük doğal olarak FPS düşürücektir şu an çoğu oyunda Ultra 2K 60 FPS oynatıyor zamanla bu FPS'ler 50 40 FPS'lere düşecektir ama 1080P için şu an 1080P Ultra 144 FPS oynatabilen bir kart bu zaman içinde 2 3 yıl sonra 60 FPS Ultra olur diğer 2 3 yıl içinde medium-High arasında oynarsınız.
Bahsettiğinizi anladım fakat 2K monitörüde sonuçta çözünürlüğünü 1080P olarak değiştirebiliyorum.

1080P olarak değişirse ekran çok bulanıklaşır şöyle düşünün 1080P monitörünüzde çözünürlüğü düşürdüğünüzde yanlara doğru kayar bu da çok ama çok kötü bir görünüm oluşturur.
Bahsettiğinizin monitör boyutuyla kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 27 inch 1080P de 2K da monitörler var o yüzden 1080P ye çektiğimde görüntünün o kadar bozulacağını düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı