Ryzen 5 3600X ve RTX 2070 Super sistem toplama

ramlar alındı
vee bu ne anlamış değilim
ramlar alındı

vee bu ne anlamış değilim
o kasadaki psu ekran kartına güç sağlayabilecek mi o anakart iyimi bunları göz önünde bulundurun b550 alırım o anakartı alacağıma
 
M.2 SSD'ye boşa para vermişsiniz. G.Skill'in Ryzen 3000 ve X570'ler ilu uyumlu RAM'leri dururken Corsair saçma olmuş. Kasa daha iyi alınabilir ve PSU ya da o para gereksiz. 1 TB size her türlü 9 ay yeter. Sonrasında da 2 TB HDD alırsanız Windows ve oyunlar dışında her şeyi oraya atarsanız iyi olur. Zaten diğerlerini SSD'ye yüklemenin manası yok. 2080S ve 3700X dururken biraz saçma durmuş açıkçası bu sistem.


RAM'lar alındı.

Vee bu ne anlamış değilim.

O kasadaki PSU ekran kartına güç sağlayabilecek mi o anakart iyi mi bunları göz önünde bulundurun B550 alırım o anakartı alacağıma.

O anakarttan kastınız ne acaba? Çünkü TUF Gaming X570'den daha iyi VRM'leri var ve ASUS'un üst seviye X570 kartları ile yakın sıcaklıkta. Ve evet o PSU o ekran kartına her türlü yeter.
 
Yapılan testlerde sata SSD ve NVME M.2 SSD arasında bölüm yükleme farkı 1 saniye civarında. Aradaki fiyat farkıyla başka bileşenleri güçlendirmek daha mantıklı bence.
 
Sadece sistem için soğutucuya gerek yok bence. Hoş, oyun için de gerek yok. Zaten seçtiğiniz kasanın öndeki fanları direkt olarak anakartınıza hava üfleyecek. O yüzden kaliteli bir M.2'de ısınmadan dolayı sorun yaşamazsınız.

Önerdiğim M.2 soğutucu orjinalinde soğutucu olan soğutucu olanlar gibi. M.2'lerdeki soğutucuların hepsi standart denebilir, altında termal ped bulunan alüminyum blok.

Ben olsam dediğim şekilde oyunları SSD'ye, sistemi M.2'ye kurardım. Artan paraya B550 anakart alırdım.
@Sylveon Hocam bu konuda sizin fikriniz nedir?
 
RAM'lar alındı ve dediğiniz uyum sanki 20 FPS fark yaratcak en fazla 1 FPS fark yaratır RAM'ler bilmiyorum yani.
Saçma olmuş dediğiniz bence şöyle olabilir sizin attığınız ekran kartı orta seviye B550 kasa gereksiz pahalı TD500 ve 1 adet egzoz fan toplam 900TL eder hem mesh 240TL kar sonra o sisteme dediğim PSU'yu alırız nasıl gereksiz anlamadım. 2 tane 8+8 CPU girişi var ve Corsair RM serisi kaliteli bir seri diye biliyorum 3700X alırız 1 tane 1TB SSD 1 tane de M.2 alırı. Normal hızda bir M.2 yani 550 okuma az giderim ucuza bir tane 2500/2000 alırım fazlasıyla görür işimi eksik bir şey kalmadı galiba. Böyle daha mantıklı olmaz mı sizce?

Yapılan testlerde SATA SSD ve NVMe M.2 SSD arasında bölüm yükleme farkı 1 saniye civarında. Aradaki fiyat farkıyla başka bileşenleri güçlendirmek daha mantıklı bence.

Render için demiştim ama bilmiyorum SSD'deki o hızlar dediğim olayı yaşatmaz inşallah.
 

Hocam o paraya en üst seviye RTX 2080S almak varken neden 2070S ve 3600 alıyorsunuz.
 
peki o anakartı tercih ederim o zaman
 

Hocam benim attığı kasa ve PSU toplam sizinkinden çok daha az. Ve benim attığım kasa hem akrilik ön panel hem de mesh ön panelle geliyor. Dilediğinizi takın kullanın. Bu arada o X570 anakart mükemmel bir şey testlerine bakın ortalığı yakıp dağıtıyor. Hadi RAM'ler o kadar önemli değil diyelim. Ki uyumluluk RAM'leri OC yaparken büyük bir etki yaratıyor ama OC yapmayacaksanız pek bir şey kaybetmediniz. Okuma hızı konusunda 1 saniye fak ediyor oyunların yüklenme ekranında M.2 ve SATA. Windows'ta ise aynı anda açılıyor.
Yani 550 okuma render yapmayacaksanız 2200'e denk denebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…