Ryzen 5 3600X ve RTX 3060 Ti darboğaz yapar mı?

hasolizer

Femtopat
Daha fazla  
Hocalarım, 3060 Ti, Ryzen 5 3600X ile veya Ryzen 7 3700X ile darboğaz yapar mı? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yaptığı nasıl anlaşılır bilmiyorum ama Cyberpunk 2077'de her şey ultra da rtx ve dlss açık şekilde 55 65 fps arası değişiyor performans. Herhangi bir drop yaşamadım aynı zamanda.

Yüksek çözünürlükte darboğaz yapması çok normaldir.

Yüksek çözünürlükte darboğaz yapması çok normaldir.

Biraz konuyu hortlatmış olacağım ama;
İnsanlar google araştırması yaparken buradaki yorumlara inanıp ona göre ekran kartı alıyor. Ona göre sistem topluyor.
Ekran kartının işlemciden daha iyi olduğu bir ortamda; Çözünürlük yükseldikçe; yük ekran kartına bineceğinden işlemcideki yük azalır ve darboğaz riski azalır.
İşlemcinin Ekran Kartından daha iyi olduğu bir ortamda; Çözünürlük yükseldikçe darboğaz yükselir.

Buradaki konuda ekran kartı işlemciye göre daha üst verimlilikte.
Haliyle; Yüksek çözünürlükte darboğaz yapması normal değildir!
1k'da (1080p'de) darboğaz yapar.
2k'da darboğaz yapmaz.
4k'da akar gider.

İster işlemcini değiştirirsin, istersen daha da maliyetli yolu seçip monitörü değiştirip 4k monitör alırsın seçim senin
Bu arada ben 3060ti ekran kartı alıp, işlemciye az biraz oc yapıp peşine bir süre hafif bir darboğaz sıkıntısı yaşayıp, ilerleyen süreçte işlemci değiştirmeyi düşünüyorum.

Şu anda aktif olarak bahsettiğim sisteme geçtim ama darboğaz yapıyor mu diye hiç kontrol etmedim açıkcası. Daha bir sorun yaşamadım ancak senin gibi bende aynı şekilde işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum yakın zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…