Ryzen 5 3600X ve RX 580 için PSU önerisi

Bütçe
200 - 400
Hocam siz toplamışsınız kafa bulandırmak ve zora sokmak gibi olmasın ancak RX 580 fiyatına Nvidia tarafında daha performanslı ekran kartları alınabiliyor. AMD tarafında ise şu an RX 5600 XT Tuf Evo İtopya'da 2500 TL. Normal fiyatı 3300-3500 TL olan bir ekran kartı. Eğer sistemi almadıysanız bütçenizi belirtirseniz daha iyi bir sistem toplayabiliriz. Ryzen 5 3600X ve RX 580 garip bir ikili olmuş.
Bu işlemci ile ekran kartı uyumsuzluğu neden kaynaklanıyor?
Hangi ikisi?

Crucial M.2 yuvasına takılıyor fakat vaat ettiği hız SATA SSD ile aynı.

Kingston A2000 NVMe arayüzünde çalışıyor, çok daha hızlı veri aktarımı sunabiliyor.

Çok teşekkür ederim yardımınız için. Dediğiniz ürünü alacağım
Peki seçtiğim ekran kartı ile işlemci neden uyuşmuyor yani birlikte hiç mi kullanamam.

Hocam arkadaşın da dediği gibi 3600X yerine 3600 alsaydınız 300-400 TL gibi bir para daha olacaktı elinizde. Bu sebeple ekran kartı için bütçeniz artacaktı. 3600X overclock potansiyeli daha yüksek, soğutucusu biraz daha iyi ama standart kullanıcıysanız 3600X'e gerek yok.

Bu ikili tabii ki uyumlu o anlamda demedim sadece Ryzen 5 3600 bile çok çok yüksek ekran kartlarını besleyebilirken forumda çokça problemleri tartışılan ve şu an pahalı olan RX 580 ekran kartını seçmenize istinaden söyledim. 1500 TL bütçeniz kaldıysa GTX 1650 Super alabilirsiniz, RX 580'den çok daha iyi bir tercih olacaktır.

1650 Super Ekran Kartları

Şöyle bir şey de yapabilirsiniz kutu açılmadıysa Ryzen 5 3600X'i direk gönderin. Inventus.com üzerinden Ryzen 5 3600 alın derim. Fiyatı da diğer sitelere göre daha uygun, indirimde.

Hocam arkadaşın da dediği gibi 3600X yerine 3600 alsaydınız 300-400 TL gibi bir para daha olacaktı elinizde. Bu sebeple ekran kartı için bütçeniz artacaktı. 3600X overclock potansiyeli daha yüksek, soğutucusu biraz daha iyi ama standart kullanıcıysanız 3600X'e gerek yok.

Bu ikili tabii ki uyumlu o anlamda demedim sadece Ryzen 5 3600 bile çok çok yüksek ekran kartlarını besleyebilirken forumda çokça problemleri tartışılan ve şu an pahalı olan RX 580 ekran kartını seçmenize istinaden söyledim. 1500 TL bütçeniz kaldıysa GTX 1650 Super alabilirsiniz, RX 580'den çok daha iyi bir tercih olacaktır.

Çok teşekkür ederim başta bilgileriniz icin. Şu an alacağım RX580 ekran kartını 23 ay garantili ve sıfır fiyatının yarısına satın alacağım. İyice kararsızlığa kapıldım ikisinde güzel ürün😂

Çok teşekkür ederim başta bilgileriniz icin. Şu an alacağım RX580 ekran kartını 23 ay garantili ve sıfır fiyatının yarısına satın alacağım. İyice kararsızlığa kapıldım ikisinde güzel ürün😂

RX 580'i nereden ve ne kadara alacaksınız? Çok cazip olmadıkça mantıklı olmayacaktır.

1000 TL'ye 8 GB 256 Bit 23 ay garantili faturalı bir şekilde arkadaşımdan.

Gerçekten yarı fiyatınaymış. Cazip geliyor açıkçası. Bir yanda 1000 TL'ye RX 580 Armor var, diğer yanda 1500-1600 TL'ye 1650 Super var. Nvidia ekran kartı konusunda çok daha stabil ürünler ürettiği için 1650 Super diyorum hala ancak bence diğer arkadaşların da tavsiyelerini bekleyin. Alternatif olarak Ryzen 5 3600X'ü iade edebilirseniz sıkıntı olmadan öyle yapın derim. Ekran kartına bütçe gelir, 1660 Super alırsınız.

Şöyle bir durum da var, RX 580 bir zamanlar uygun fiyatlıydı ancak şu an uçmuş ve çok çok uygun bulunmadıkça alınacak bir ekran kartı değil. Yani yarı fiyatına diyorsunuz ancak şu an zaten sıfır olarak alınmaz bu fiyata, tercih edilmez.

Aşağıda bir video var sizin işlemciniz ve almak istediğiniz ekran kartı performansı birlikte test edilmiş, belki etkili olur.

Edit: Ryzen 5 3600 ile test edilmiş, X ile değil. Ama devasa farklar olmayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gerçekten yarı fiyatınaymış. Cazip geliyor açıkçası. Bir yanda 1000 TL'ye RX 580 Armor var, diğer yanda 1500-1600 TL'ye 1650 Super var. NVIDIA ekran kartı konusunda çok daha stabil ürünler ürettiği için 1650 Super diyorum hala ancak bence diğer arkadaşların da tavsiyelerini bekleyin. Alternatif olarak Ryzen 5 3600X'ü iade edebilirseniz sıkıntı olmadan öyle yapın derim. Ekran kartına bütçe gelir, 1660 Super alırsınız.

Aşağıda bir video var izlemedim ancak sizin işlemciniz ve almak istediğiniz ekran kartı performansı birlikte test edilmiş, belki etkili olur.

edit: Ryzen 5 3600 ile test edilmiş, X ile değil. Ama devasa farklar olmayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu cazipliği kaçırmayacağım gibi. Daha sonra sistem yükseltirken ekran kartıma göre hareket edeceğim galiba.

Bu cazipliği kaçırmayacağım gibi. Daha sonra sistem yükseltirken ekran kartıma göre hareket edeceğim galiba.

Hocam daha sonrasında bu ekran kartını elden çıkarırken sıkıntı yaşayabilirsiniz.

RX 580 bir zamanlar uygun fiyatlıydı ancak şu an uçmuş ve çok çok uygun bulunmadıkça alınacak bir ekran kartı değil. Yani yarı fiyatına diyorsunuz ancak şu an zaten sıfır olarak alınmaz bu piyasa fiyatlarına (2000-2200 TL), kimse tercih etmez diye düşünüyorum.

1553 TL'ye şunlar var.

Hocam daha sonrasında bu ekran kartını elden çıkarırken sıkıntı yaşayabilirsiniz.

RX 580 bir zamanlar uygun fiyatlıydı ancak şu an uçmuş ve çok çok uygun bulunmadıkça alınacak bir ekran kartı değil. Yani yarı fiyatına diyorsunuz ancak şu an zaten sıfır olarak alınmaz bu piyasa fiyatlarına (2000-2200 TL), kimse tercih etmez diye düşünüyorum.

1553 TL'ye şunlar var.

Yani problemli bir ürün mü onu anlayamadım yoksa fiyatından dolayı mı?

Ekran kartı işlemci uyuşmuyor değil, uyumlu fakat daha dengeli yapılırdı. 3600X fazla yani, 3600 alırdın daha iyi ekran kartı alıp daha yüksek performans alırdın. Söylemek istediğim şey bu.

Sıkıntı mı peki? Hayır. Daha iyi işlemcin var, ileride ekran kartını yükseltirsin, daha iyi performans alırsın olur biter. Güle güle kullan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı