Ryzen 5 3600X ve RX 580 Sistem Toplama

timucinc01

Kilopat
İşlemci = AMD Ryzen 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7NM İşlemci
Anakart = MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
Bellek = Corsair 8 GB Vengeance LPX Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
Kasa = Thermaltake Versa J25 Tempered Glass RGB 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa
Ekran kartı = ASUS Dual Radeon RX 580 OC 4 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
SSD = Adata 240GB SU650 M.2 SSD (550 MB Okuma / 410 MB Yazma)

PUBG, LOL, CS:GO, Overwatch vb. oyunları hangi ayarlarda kaç FPS oynarım veya bu bilgisayarı alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Seçtiğiniz işlemci ekran kartınız için fazla diye düşünüyorum eğer bütçe açısından düşünüyorsanız işemciyi r5 2600 e düşürebilirsiniz, bunun yerine r5 3600 ile rx 590 da seçilebilir, ama benim asıl önerim biraz bütçeyi arttırabilirseniz r5 3600 ile rx 5700 (veya nvidia muadili) olur. Sizi çok uzün süre idare eder ve her oyunu akıcı şekilde oynayabilirsiniz. Son olarak diyeceklerim düşündüğünüz bütçeyi dikkate alarak işlemciyi düşürüp ekran kartını yükseltmeniz sizin açınızdan daha iyi olur çünkü 3600X bu sistem için fazla güçlü.

Merhaba,
Seçtiğiniz işlemci ekran kartınız için fazla diye düşünüyorum eğer bütçe açısından düşünüyorsanız işemciyi r5 2600 e düşürebilirsiniz, bunun yerine r5 3600 ile rx 590 da seçilebilir, ama benim asıl önerim biraz bütçeyi arttırabilirseniz r5 3600 ile rx 5700 (veya nvidia muadili) olur. Sizi çok uzün süre idare eder ve her oyunu akıcı şekilde oynayabilirsiniz. Son olarak diyeceklerim düşündüğünüz bütçeyi dikkate alarak işlemciyi düşürüp ekran kartını yükseltmeniz sizin açınızdan daha iyi olur çünkü 3600X bu sistem için fazla güçlü.
Peki ben ekran kartını nvidia serisinden yapmak istersem ne tercih etmeliyim?

Peki ben ekran kartını nvidia serisinden yapmak istersem ne tercih etmeliyim?
Öncelikle amd fiyatına göre oyun performansında daha iyi olacaktır fakat ben daha bir hafta önce 5700XT kartımı birkaç sorundan dolayı iade ettim ve nvidaya geçiş yaptım. Sorun çıkmayanda oluyor tabi sizin alacağınız karar. Nvidia serisinden 1660 ti veya uygun fiya bulabilirseniz rtx 2060 olabilir fakat dediğim gibi fiyatına göre biraz daha düşük performans olur ama Recep Baltaş'ın da dediği gibi amd de sorun çıkma oranı her zaman daha fazla. Fiyat aralığınızı belirleyip ekran kartını araştırıp kendiniz karar verin. Ayrıca yazdığınız oyunlar için fazlasıyla yeterli olacaktır gayet akıcı şekilde oynayabilirisiniz yazdığım bütün ekran kartlarıyla.

Öncelikle amd fiyatına göre oyun performansında daha iyi olacaktır fakat ben daha bir hafta önce 5700XT kartımı birkaç sorundan dolayı iade ettim ve nvidaya geçiş yaptım. Sorun çıkmayanda oluyor tabi sizin alacağınız karar. Nvidia serisinden 1660 ti veya uygun fiya bulabilirseniz rtx 2060 olabilir fakat dediğim gibi fiyatına göre biraz daha düşük performans olur ama Recep Baltaş'ın da dediği gibi amd de sorun çıkma oranı her zaman daha fazla. Fiyat aralığınızı belirleyip ekran kartını araştırıp kendiniz karar verin. Ayrıca yazdığınız oyunlar için fazlasıyla yeterli olacaktır gayet akıcı şekilde oynayabilirisiniz yazdığım bütün ekran kartlarıyla.
Peki şöyle diyelim kendi yazdığım sistemde ki işlemciyi 2600x yapıp yazdığım oyunlarda ultra ayarlarda 60-100 FPS arası alabilir miyim yoksa işlemciyi düşürmek yerine ekran kartını mı yükseltmeliyim?

Peki şöyle diyelim kendi yazdığım sistemde ki işlemciyi 2600x yapıp yazdığım oyunlarda ultra ayarlarda 60-100 FPS arası alabilir miyim yoksa işlemciyi düşürmek yerine ekran kartını mı yükseltmeliyim?
Sizin seçtiğin kartın tam olarak detayını bilemiyorum kaç fps alır bilemiuorum internetten araştırısınız, fakat benim demek istediğim bütçenizi değiştirmeden işlemciyi düşürüp artan para ile ekran kartına ekleyip yükseltebilirsiniz 2600 bile çok yeterli bir işlemci sizi üzmeyecektir kendi hedefinize göre 2600 e kadar düşebilirsiniz benim fikrimce.

Öncelikle PUBG vs CS:GO ağırlıklı oynuyorsanız kesinlikle Ryzen 2 serisi değil 3 alın ve NVIDIA tercih edin. AMD GPU'lar PUBG'de performansı kötü ve Ryzen 2. nesil tekli çekirdek olarak biraz geride olduğu için CS'de sorun çıkarıyor özellikle düşük çözünürlük oynuyorsanız. Aynı şekilde PUBG'de de adamların yoğun olduğu bölgelerde Ryzen 2 serisi geride kalıyor tekli çekirdek performansı kötü olduğu için. Bu yüzden yine Ryzen 3600 mantıklı olur. Yeni 1660 Super ekran kartları geliyor. İndirimden yakalarsanız 1660 Super öneririm. 1660Ti'dan daha ucuz olacak bilginize.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı