Ryzen 5 4600H vs i7-9750H

Grafik tasarım için şunu seçerdim;

• Oy verenlerin toplamı
    61

Administraktör

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim iki işlemciyi grafik tasarım konusunda değerlendirirseniz hangisini tercih ederdiniz? Sebebiyle açıklar mısınız?

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim iki işlemciyi grafik tasarım konusunda değerlendirirseniz hangisini tercih ederdiniz? Sebebiyle açıklar mısınız?
İkisi de yakın işlemciler. Alacağın cihazların soğutmalarına bakıp hangisi daha az ısınıyorsa onu seçin derim. Tabi ekran kartı gibi diğer bileşenler de belirleyici olabilir.

Ufak farkları hesaba katarsak R5 4600H Geekbench testine göre daha iyi:

Çoklu çekirdek gerektiren işlemlerde alışık olduğumuz üzere AMD daha iyi performans verirken tekli çekirdekte Intel daha iyi performans veriyor. Oyunlarla çok alakanız yoksa 4600H’ı tercih etmenizi öneririm. Oyun performansı da kesinlikle iyi bir işlemci ama 9750H kadar da performans sağlamaz. Eğer ki 9750H fiyatına 4800H bulunan bir model görürseniz onu almanızı öneririm, gerçekten inanılmaz bir işlemci yapmış AMD, tekli çekirdekte kafa kafaya -bazen geçebiliyor- çoklu çekirdekte ise inanılmaz bir fark var diyebilirim. 9750H 6C/12T, 4800H 8C/16T bir işlemci zaten.

ASUS TUF modelleri ise hiç bulaşmayın sorunlu modeller, sanki kasıtlı böyle sorunlu bir model çıkarmışlar gibi ama Acer Nitro olabilir ve mümkünse 4800H daha mantıklı olur benzer fiyattalar ama programlar da önemli çünkü bazı programlar çekirdek odaklı olmak harici ekran kartı odaklı da olabiliyor.

Tekil çekirdek performansları eşit. Oyunlarda aynı performansı verir ama

Tüm çekirdekler %100 çalıştığında 4600H çok daha güçlü. Şimdi değil ama ilerde tüm çekirdekleri kullanan bir oyun çıkarsa 4600H daha iyi olur.

Yayın açarsan yada oyun oynarken aynı anda video'sunu da çekersen 4600H daha iyi olur, render alırken 4600H daha iyi olur.

Tek çekirdek perfonmansı isteyen yazılımlarda Intel Core i7-9750H, çoklu çekirdek perfonmansı isteyen yazılım kullanıyorsanız AMD Ryzen 5 4600H laptop alın. (Alırsanız ASUS TUF Gaming A15 FA506 almayın.)

Tek çekirdek performansı isteyen yazılımlarda Intel Core i7-9750H, çoklu çekirdek performansı isteyen yazılım kullanıyorsanız AMD Ryzen 5 4600H laptop alın. (Alırsanız ASUS TUF Gaming A15 FA506 almayın.)

Merhaba, neden ASUS almaması gerektiğini söylediniz? Ben bu modeli kullanıyorum da merak ettim.

Merhaba, neden ASUS almaması gerektiğini söylediniz? Ben bu modeli kullanıyorum da merak ettim.
ASUS TUF Gaming A15 (FA506)' da ciddi termal sıkıntılar var. Laptop boğuluyor resmen .

ASUS TUF Gaming A15 (FA506)' da ciddi termal sıkıntılar var. Laptop boğuluyor resmen .
valla kullanalı 8 ay oldu sanırım yüksek fan sesi ve ısınma var(abartılan kadar değil ) onun dışında herhangi bir sıkıntı yaşamadım 506II kullanıyorum. işlemciden kaynaklı herhangi bir sıkıntım da hiç olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…