Ryzen 5 5500 alınır mı?

Bence tek eksiği PCI 3 olması. Cache falan benim için pek önemli değil, bu benim fikrim. 3600'den iyi performans göstermesi yeterli. Zaten çok iyi bir işlemci olsaydı 5650 olarak isimlendirilirdi diye düşünüyorum, keza bütçesinde daha iyi bir işlemci var mı bilmiyorum. (AMD tarafında)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adamı dinlersek işimiz var. Ne bekliyor, 5700X performansı mı?

Varmı bildigin başka biri test videosu olan.
@Shahdee
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bütçeye göre diyorum. Kullanacağız sisteme göre alınır.

Fiyatlar görüldüğü üzere, ben bunların hepsinin yanına soğutucu alınmasından yanayım. En mantıklı bulduğum soğutucu da bu:

Şimdi fiyatlara işlemci+soğutucu gözüyle bakınılıp & sistemde ne yapılacağı ve sistemde rx 6500xt olup olmayacağı önemli.

2500TL ile 3300x+ soğutucu daha mantıklı.

3000TL ile rx 6500 xt kullanılacaksa r5 3600, başka bir şey kullanılacaksa r5 5500 alınabilir.

3500TL ile direkt ryzen 5 5600 alınıp sonradan soğutucu eklenebilir.

4000 TL ile zaten bir üstte dediğimi yapmış oluyorsunuz.

Bence bu fiyatlandırma da tek kullanım amacı bu şekilde.
Benim tavsiyemi sorarsanız ben direkt 5600 alınmasından yanayım. Her türlü daha mantıklı bir işlemci. Ama bütçe gerçekten kısıtlıysa böyle de yapılabilir.

Tabi bir de PCIe 4.0 için anakartın en az B550 olması sorunsalı var fakat ne diyeyim.

Son düzenleme:
B450M S2H var. Anakart değiştirmem. İleride alacağım ekran kartı da maksimum RX 6600 ya da RTX 3060 olur. 1080P kullanırım. Şu an Ryzen 5 1600AF ve GTX 1650 var.
Bütçeniz nedir peki bu değişimde? Yoksa sadece daha mantıklı seçimi mi arıyorsunuz?

Eğer gerçekten 5600 alamıyorsanız 5500 sizin için tercih edilebilir.
Bu ikisi arasındaki en büyük fark rekabetçi oyunlarda hissedilir.

Fakat R5 3600'den daha iyi sonuçlar verecektir. Örnek video :

Ben teknolojiye yetişilemeyeceği taraftarıyım. En az para ile en fiyat performansı arıyorum. Her halükarda bundan 3-4 sene sonra 5500 ya da 5600 gerileyecekse -sadece varsayım dikkate almayın- 5500 almak daha mantıklı değil mi? O paraya M2 SSD ya da B550 anakarta yatırırım. Dediğim gibi, bütçe 5600 üstüne çıkmazdı.

Ben teknolojiye yetişilemeyeceği taraftarıyım. En az para ile en fiyat performansı arıyorum. Her halükarda bundan 3-4 sene sonra 5500 ya da 5600 gerileyecekse -sadece varsayım dikkate almayın- 5500 almak daha mantıklı değil mi? O paraya M2 SSD ya da B550 anakarta yatırırım. Dediğim gibi, bütçe 5600 üstüne çıkmazdı.
Bu sizin karar vermeniz gereken bir konu. Performansı size yeterli gelecekse tabiki.
Fakat işlemcinin bir dönemde çok iyi alınması demek. İleride ortalama 2-3 tane ekran kartı değişimi görmesi demek oluyor.
Bu durumun size geçerli olabilmesi için ekranınızın çözünürlüğünü de arttırmanız gerekir.
Sonuçta Ryzen 5 5500'de ileride almak istediğiniz kartları 1080p'de besleyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı