Ryzen 5 5600 için CPU fan önerisi

Hazır sistem aldım vatandan işlemci güzel bence fanı da iş görüyor aslında ama benim icin sesli biraz boştayken bile.

Bende Ryzen 5 1600 var. Bildiğim kadarıyla ikisinin de fanları aynı. Şu an fan çok sesli çalışmıyor bu işlemcide. Eğer ki stock fan oyun oynarken falan 70 derecelerde bırakabiliyorsa ve de şu anki fan sesi olursa soğutucu almam gibi duruyor. Ama deneyimlemediğimden dolayı kararsız kaldım. İşlemcinin şu an kutuluları çok pahalıya satılıyor. Tray işlemci almak ikinci eli yok demek ve de güvenilir gelmiyor. Kararsızlık üstüne kararsızlık.
 
Bu aralar bende Ryzen 5 5600 alacağım. Stock fan genel bir değerlendirme yapar mısınız? Oyunlarda falan kaç derece oluyordu veya gündelik masaüstü web browsing falan kaç derece oluyordu? Siz işlemciyi hangi şekilde satın aldınız? Hangi satıcı? Ben almayı düşünüyorum ama kurumsal satıcılarda kutulu 5.5k 6K civarına geliyor. Biraz mantıksız gibi. Deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim.
Hocam ikinizinde sorusunu cevaplıyim. Stok fan gerçekten kafa şişiriyor, fan hızı %100 çalışırken GERÇEKTEN aşırı rahatsız edici bir sesi var. Ben İtopyadan aldım fakat, bence şöyle yapın siz hocam. Kutusuz ve fansız 5600 satılıyor. Ben ilk defa kendi paramla aldığımda için direkt olarak 5bin tl kutulu İtopyadan aldım. Ama eksileri şu, bu sefer kule tipine param kalmadı. Benim önerim, kutusuz en çok satıcısı güvenilir bir tane alın. Daha ucuza denk geliyor ve kule tipinede para yetiyor. Chrome ve Cyberpunk açık, ben ultra grafiklerde oynuyorum işlemciyi full kullanıyor resim attım zaten. Şuan bunu yazarken 45 derece ve fanı %50 kullanıyor. Kafa şişirmiyor, sesi çok güzel. Güvenilir bir şekilde alabilirsiniz. Stok fan %100 kullanıp 76 derecelere kadar çıkıyor.

Süper hocam ses nasıl boştayken tabii Molex değilse kasa fanları çünkü Molex ise zaten diğerleri tam güç çalışıyor. Benim stok fan çok sesli.



Hazır sistem aldım vatandan işlemci güzel bence fanı da iş görüyor aslında ama benim icin sesli biraz boştayken bile.
Hocam sesi güzel, stok kadar kafa açmıyor. Hatta çalıştığını belli bile etmiyor, alabilirsiniz. Sizin attığınız modeli önermem, benim attığımın ısı boruları daha iyi.
 
İkisi arasında çok büyük bir fark var mıdır? 200TL verip 1 adet daha fan almak daha mantıklı gibi ama tabii ki kasa falan sorun çıkarmayacak ise.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı