Ryzen 5 5600 ile MSI B450M-A Pro Max uyumlu mu?

Caiman

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şu anda R5 2600, MSI B450M-A Pro Max ve RX 6700 kullanıyorum. 750 Ti ile oynarken yemediğim FPS dropları ve stutterleri yiyorum. HDD'den dolayıdır diye GTA 5 gibi oyunları bile NVMe SSD'ye attım ancak fayda etmedi. Burada konu açtığımda çoğu kişi işlemci problemi olduğunu söyledi. Bu yüzden R5 5600'e geçmeyi planlıyorum. Ancak bu işlemci ile bu anakart uygun bir şekilde çalışır mı? Soket olarak vs. uyumlu biliyorum ancak bir yerde Power delivery yani MSI'ın bu anakartta 8 pin yerine 4 pin işlemci güç soketi kullanması nedeniyle FPS droplar yaşandığını okumuştum. Yani ben bu anakart kalacak şekilde R5 2600'den R5 5600'e geçersem (stok fan ile) stutter ve FPS droplardan kurtulabilir miyim? Acaba ekran kartında problem olma ihtimali nedir, sıfır almıştım. İyi geceler diliyorum.

BIOS update ile kullabilirsiniz ama sonradan SE-214XT alın.

Drop sadece GTA 5'de mi oluyor? Öyleyse kaç FPS alıyorsun ortalama? Oyun motoru kaynaklı 150-160FPS'leri gördüğünde droplar oluşuyor oyunda ondan kaynaklanıyor olabilir.
Soruya gelirsek aynı ikiliyi kullanıyorum BIOS Update ile uyumlu.

Hayır, FPS o kadar yükseğe çıkmıyor zaten ayarları darboğazdan dolayı köklüyorum. BF5'te de çok fazla FPS drop oluyor single-multiplayer fark etmiyor. Rainbow Six Siege'de Vulkan API açında hiçbir şekilde FPS drop olmuyor, RDR2'de de Vulkan ile aynı şekilde. Ama dediğim gibi 750 Ti varken bu oyunların hiçbirinde FPS drop yemiyordum ben, resmen 750 Ti varken daha huzurluydum Bir türlü çözemedim bu FPS dropu. Sizde herhangi bir FPS drop oluyor mu ve stok fanla mı kullanıyorsunuz?

Oyun içi değerleri atabilir misiniz Afterburner ile? Olmuyor, kule tipi soğutucu ile kullanıyorum.

BF5 işlemci döven bir oyun. Darboğaz varken özellikle çıldırtabilir. 5600 işlemciye geçtiğinizde problem kalmayacağını düşünüyorum. BIOS güncellemesi yapıp geçebilirsin. Stok fan ile ısınabilir.

BIOS Update ile uyumlu olur. @Avenged haklı bu arada BF5 işlemci oyunlarından biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…