Ryzen 5 5600 Isı Problemi

kynextr

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
Msi A520M-A Pro
Bilgisayarımda ısı problemi yaşıyorum. Ryzen 5 5600 işlemci kullanıyorum ve daha önce stok fan takılıydı. Masaüstü kullanımda sıcaklık 55 °C, oyunlarda ise 80–90 °C arasında seyrediyordu. Stok fan için "normal" denildiği için pek önemsememiştim. Ancak daha sonra AMD Wraith Prism soğutucu aldım. Fanı alalı henüz 1 hafta oldu, fakat sıcaklık değerleri hala aynı.

Aşağıdaki görsel, Rust oyununa girdikten sonra yaklaşık 10. dakikadaki sıcaklık değerlerini göstermektedir.
Rustta.png
Masaüstü sıcaklık değerleri, AMD'nin Performans sekmesindeki gibidir.
masaüstü.jpg
Cinebench test sonuçları da aşağıda yer almaktadır.
image.png

Sistem özellikleri;
İşlemci : Ryzen 5 5600.
İşlemci Fanı : Amd Wraith Prism
Ekran kartı: ASUS RX 580 8 GB.
RAM : 16 GB.
Anakart : Msi A520M-A Pro.
Kasa : Everest X-mesh

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru montaj yaptığınızdan emin olun, ve arakadşın dediği gibi soğutuc altındaki jelatine bakın. Soğutucuda termal macun sürülü olarak gelmediyse termal macun uygulaması yapın.

5600X ile birlikte kullanıyorum. Macunun kuruduğu, tozdan bloklarının görünmediği zamanda bile yazın 30 derecelik oda sıcaklığında ancak 80 dereceyi görüyordum yükteyken.
Montajında sorun olacağını zannetmiyorum. Takılıysa tamamdır. Burada aklımı kurcalayan şey macun ya da arkadaşın dediği gibi jelatini çıkarıp çıkarmaman.

Fanin altindaki jelatini cikarmayi unutmus olabilir misin?
Kasayı bilgisayarcıya götürmüştüm direkman o taktı Önümde jelatin yoktu tek wraith prism in macunu vardı orda

Bu soğutucu normalde iyi iş görüyor, Ryzen 5 5600X'te bile 70'lerde tutar. Oynadığınız oyun orijinal mi korsan mı?
Orjinal

Doğru montaj yaptığınızdan emin olun, ve arakadşın dediği gibi soğutuc altındaki jelatine bakın. Soğutucuda termal macun sürülü olarak gelmediyse termal macun uygulaması yapın.
Sürülüydü

5600X ile birlikte kullanıyorum. Macunun kuruduğu, tozdan bloklarının görünmediği zamanda bile yazın 30 derecelik oda sıcaklığında ancak 80 dereceyi görüyordum yükteyken.
Montajında sorun olacağını zannetmiyorum. Takılıysa tamamdır. Burada aklımı kurcalayan şey macun ya da arkadaşın dediği gibi jelatini çıkarıp çıkarmaman.
Herhangi bir ayar çektinizmi işlemciye ısı düşşün diye yoksa düzmü kullanıyorsunuz?

5600'ı stok fani ile kullanmam pek mantikli degil. Ben kule tipi çok verimli kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı