Ryzen 5 5600 ısınıyor mu?

keeje

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba ben 2 gün önce bir hazır sistem sitesinden bir sistem aldım.
Ryzen 5 5600 işlemci seçtim, stock fan kullandım herhangi bir soğutucu almadım.
Oyunlarda 96 maksimum dereceyi gördüm çok hızlı şekilde ısınıyor siteyi arayınca Ryzen'in uygun gördüğü değer dediler.
Arkadaşımın 5 5600 işlemcisinde ufak bir termal macun değişimiyle 78-82 derece görüyor. Ben para harcamam gerekiyorsa hangi soğutucuyu tercih etmeliyim F/P olarak?
Anakartım BIOSTAR B450 mh.

Kasa hava akışı iyi önden 3 hava alışı arkada 1 egzoz.

Isındığı doğru. Hele de bu sıcaklarda. UV da yapabilirsin. Ama net çözüm istiyorsan al bir tane hava soğutucu olsun bitsin. Phantom Spirit alabilirsin ileriye dönük olur.

Stok fan değil kule tipi fanlarla kullanırsanız daha güzel verimli olur ısınması düşebilir.

Düz 5600 için max değer 90 , x modeli için 95 fakat bu iki değerde bizim istediğimiz değer değil. Snowman m200 alabilirsin. Kışın 70, yazın 80 civarı çalışıyor bunla. Ben kullanıyorum yeterli , fakat oc yapmayı düşünürsen bir kaç tık daha iyi bir kule tipi soğutucu almalısın.

Kasanın yan tarafını çıkarttığında bu kadar yüksek sıcaklıklar devam ediyorsa ya soğutma bloğunda ya macunda bir sorun vardır.

Bu sıcaklarda ve yükte o derecelere bir şey demek mümkün değil iyi kötü bir kule tipi alın sizi götürür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…