Ryzen 5 5600 ısınıyor

mamivicivokke

Zeptopat
Daha fazla  
İşlemci bu sabah geldi, taktım güzelce, eski işlemci Ryzen 5 3400G ile arasında çok sıcaklık farkı oldu. Denemek için CS2'ye girdiğimde 83 84 derecelere çıkıyor. İlk defa kullanırken ayar vs yapmamız gerekir mi acaba, ya da kendi kutusundaki fan yetersiz mi? Kış günü bu sıcaklık biraz fazla geldi bana.

İşlemci bu sabah geldi, taktım güzelce, eski işlemci Ryzen 5 3400G ile arasında çok sıcaklık farkı oldu. Denemek için CS2'ye girdiğimde 83 84 derecelere çıkıyor. İlk defa kullanırken ayar vs yapmamız gerekir mi acaba, ya da kendi kutusundaki fan yetersiz mi? Kış günü bu sıcaklık biraz fazla geldi bana.
Stok soğutucusu o işlemci için yeterli değil.
Thermalright Assassin Burst öneririm.

Stok fan yetersiz.
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-id-cooling-se-214-xt-argb-fiyati,233903906.html
Arasından bir tanesini alın. Zaten arada 3-5 derece oynuyor. İsteğe bağlı güçlü bir termal macun da sürebilirsiniz.

Ryzen 5 5600 ısınır hocam kendi fanıyla ama 84 derece biraz abartı CS2 de bir de kış ayındayız hani normalde 65 70 falan olurdu Max kış ayındayken Valorant vs oynarken ama ileride kule tipi hava soğutucu almanız lazım o kesin bende ID-Cooling S214XT mi neydi ondan var onu alabilirsiniz.

Hocam macununu iyi sürmemiş olabilirsiniz yeni kule tipi soğutucu alın macunu da değiştirmiş olursunuz hem de sıcaklık sorunu gitmiş olur.
(Bende de 5600 var)

Hocam macununu iyi sürmemiş olabilirsiniz yeni kule tipi soğutucu alın macunu da değiştirmiş olursunuz hem de sıcaklık sorunu gitmiş olur.
(Bende de 5600 var)

Ekstra olarak bir de kasanın fanlarının önemi var hava akışı düzgün olmaz ise ya da hava alacağı yerler kapalı ise ısınır fazladan.

Geri
Yukarı