Ryzen 5 5600 sıcaklık değerlerini düşürmek

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen5 5600 | XFX RX6600 8GB | 32GB HyperX Fury Beast | GIGABYTE B550M | 500GB SSD | Rampage Victory kasa ve dahili PSU
Meslek
Makine Mühendisi
Az önce Cyberpunk 2077 oyununu olabilecek en yüksek ayarlarda denedim. Ekran kartı XFX RX6600 70-72 derecelerde iken işlemcim 94-95 derecelere ulaştı ilk 5 dakikada. Kasa olarak Rampage victory kullanıyorum ve ön kısmı mesh değil tek fanı var. Ben ön kısma 2 fan daha eklersem bu sıcaklığı 80 derecelere düşürür müyüm? Aksi takdirde fan alma zahmetine girmek istemiyorum.

Az önce Cyberpunk 2077 oyununu olabilecek en yüksek ayarlarda denedim. Ekran kartı XFX RX6600 70-72 derecelerde iken işlemcim 94-95 derecelere ulaştı ilk 5 dakikada. Kasa olarak Rampage victory kullanıyorum ve ön kısmı mesh değil tek fanı var. Ben ön kısma 2 fan daha eklersem bu sıcaklığı 80 derecelere düşürür müyüm? Aksi takdirde fan alma zahmetine girmek istemiyorum.

Denetim Masası'ndan güç seçeneklerine gir yüksek performansı seç plan ayarlarını değiştir de orada gelişmiş güç ayarlarını değiştir olacak oradan işlemci güç yönetimi sekmesini açıp maksimum ve minimum işlemci kullanımını 90'a düşür FPS biraz düşer ama sıcaklık azalır.

Hocam mesh kasa ve stok soğutucu kullandığınız için bana gayet doğal geldi. Ama düşürmenin yolları var cbp kapatabilirsiniz. Undervolt yapabilirsiniz vb.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı