Ryzen 5 5600 sistem yükteyken bir süre sonra kapanıyor

testokerem

Femtopat
Daha fazla  
Eski sistemimin üzerine birkaç değişiklik yaptım parçalar şu şekilde.

MSI Gaming X RX 6600 XT.
Ryzen 5 5600.
3200MHz 2x8 RAM.
ASRock A320MHDV r4.0
CV550 +80 Bronze.

FurMark testinde sorunsuz fakat Warzone açtığımda bir süre sonra kapattı üst üste 2 defa işlemciyi yeni taktım önceden 1600 AF vardı elimde PSU yetersiz mi kalıyor?

Hayırlı aksamlar. CPU değişikliği sonrası ilk temiz kurulum yapsan iyi olur. BIOS'a gir restore defaults save yap.
İkinci olarak OCCT ile sadece PSU testi yaptığında durum nedir ? Ek olarak tek slot RAM takınca oyun kapanmıyor mu ?
Hayırlı günler öncelikle, teşekkür ederim cevabınız için.
Evet, tek slot RAM'de yükte herhangi bir sorun yok, farklı bir ram takıp tekrar denedim fakat gene sonuç aynı oldu ve yükte kapandı.
PSU testinde sistem sorunsuz çalışıyor.
Son olarak BIOS ayarlarını da dediğiniz şekilde yaptım ama sonuç maalesef aynı.

Son düzenleme:
Evet, tek slot RAM'de yükte herhangi bir sorun yok, farklı bir RAM takıp tekrar denedim fakat gene sonuç aynı oldu ve yükte kapandı.

Peki hangi slota takıyorsun? RAM'i tüm slotlara tek tek takıp sistemi test edince mavi ekran vs. oluyor mu?

Peki hangi slota takıyorsun? RAM'i tüm slotlara tek tek takıp sistemi test edince mavi ekran vs. oluyor mu?
Anakartımda 2 slot mevcut.
Şuan kullandığım ram ile farklı bir ram'i çalıştırdığım zaman tekrardan yükte kapanıyor.
Kısacası ne olursa olsun 2 slot dolu olduğu zaman kendini kapatıyor.
OCCT testinde zaten kapandığı için bir de oyuna gireyim dedim, şaşırtıcı bir şekilde oyunda kendini kapatmadı, fakat sistem düzgün çalışsa OCCT testinde bir problem olmayacağını biliyorum.
Demin ilk defa mavi ekran yedi masaüstünde çift ram'im takılıyken.

Bu arada aynı konuyu iki defa açtım, diğer arkadaşlar anakartımdan kaynaklı olduğunu söylediler PSU'da sorun olmadığını söylediğimde.
Kesin olarak anakartın değişmesi lazım sanırsam.

Anakartımda 2 slot mevcut.
Şuan kullandığım ram ile farklı bir ram'i çalıştırdığım zaman tekrardan yükte kapanıyor.
Kısacası ne olursa olsun 2 slot dolu olduğu zaman kendini kapatıyor.
Onu biliyorum. Şu şekilde soruyorum. 1 tane RAM'i 2 slot ile tek tek denediğinde ne oluyor ? Sorun yaşıyor musun ?

OCCT testinde zaten kapandığı için bir de oyuna gireyim dedim, şaşırtıcı bir şekilde oyunda kendini kapatmadı, fakat sistem düzgün çalışsa OCCT testinde bir problem olmayacağını biliyorum.
Demin ilk defa mavi ekran yedi masaüstünde çift ram'im takılıyken.

Bu arada aynı konuyu iki defa açtım, diğer arkadaşlar anakartımdan kaynaklı olduğunu söylediler PSU'da sorun olmadığını söylediğimde.
Kesin olarak anakartın değişmesi lazım sanırsam.
Diğer konuları veya kimin ne dediğini bilmem. Bence anakartta sorun var. PSU ile iligli olduğunu düşünmüyorum. Mümkünse uygun bir anakartı kendi sistemine takıp bir test et.
Sonrada gelişmeleri bildir.

Onu biliyorum. Şu şekilde soruyorum. 1 tane RAM'i 2 slot ile tek tek denediğinde ne oluyor ? Sorun yaşıyor musun ?

Diğer konuları veya kimin ne dediğini bilmem. Bence anakartta sorun var. PSU ile iligli olduğunu düşünmüyorum. Mümkünse uygun bir anakartı kendi sistemine takıp bir test et.
Sonrada gelişmeleri bildir.
Hocam tek RAM'i 2 farklı slotta deneyince bir sorun yok.
Olay tamamen ikisi beraber çalışınca oluyor.

Geri
Yukarı