Ryzen 5 5600 undervolt nasıl yapılır?

yasin dağaşan

Decapat
Daha fazla  
Hocalarım merhaba. Ben yeni bir sistem aldım ve birkaç gün içinde elime ulaşacak. İşlemcim R5 5600 ve ısınan bir işlemci. Sistem gelince BIOS Update sonrası undervolt yapmak istiyorum. Biraz bakındım önerilen değer -0.15v düşürmek. R5 5600 kullanıp undervolt yapan var mı? R5 5600 için en stabil undervolt değerinde yardımcı olacak R5 5600 kullanıcısı varsa çok memnun olurum. Ve şunu sormak istiyorum R5 5600'de GHz sabitlemek performans artışı sağlar mı? Kaç GHz'e sabitlenmeli ve nasıl sabitleyebiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPB açık, kapalı olduğunda performans bayağı düşüyor onun dışında bir şey yapmadım stok.

Anladım hocam. Benim kasada Full mesh bir kasa ısınma sorunu pek olmaz diye düşünüyorum ancak kafamda OC yapmak var. Adam 4600MHz sabitleyip 1220v veriyor ve CPU-Z yük testinde maksimum 55 dereceyi görüyor.

Anladım hocam. Benim kasada Full mesh bir kasa ısınma sorunu pek olmaz diye düşünüyorum ancak kafamda OC yapmak var. Adam 4600MHz sabitleyip 1220v veriyor ve CPU-Z yük testinde maksimum 55 dereceyi görüyor.

Anladım o zaman sana kule veya sıvı soğutucu şart, stok fanla ısınabilir.

Çok iyi sıcaklık değeri hocam. Stok fan mı kullanıyorsunuz?

Elbette hayır. Cooler Master ML120L sıvı soğutma kullanıyorum. Fanını da Akasa Viper 120 mm ile değiştirdim. 4.65 GHz üstünü de görüyor fakat bu hem ekstrem bir değer hem de daha iyi soğutma gerekir.

Undervolt yapmak için PBO ayarlarından Curve Optimizer'a girip bütün çekirdelere -15 değerini ver.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam şu videoda dakika 2.04'te yapıldığı gibi yapacağım işlemcim aynı videodakiyle testler çok iyi. Sorun olur mu yapsam?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam şu videoda dakika 2.04'te yapıldığı gibi yapacağım işlemcim aynı videodakiyle testler çok iyi. Sorun olur mu yapsam?

Bu videoda aynı oranda performansı da düşüyor ama. Bunu yapmak saçma olmaz mı?

Hocam ortalama 10-15 civarı derece düşüşü var. 5-10 FPS kaybına değmez mi?

@Quistin hocam Instagram'dan dönüş yapar mısınız rica etsem? Diğer konularda Curve Optimizer ile ilgili yazılarınızı okudum soru sormak istiyorum.
Instagram yasindagasan

Son düzenleme:

Bazı yerlerde performans artıyor bazı yerlerde düşüyor ne kadar oyunun aynı sahnesini verse de hep aynı FPS değeri olmaz eğer işlemcin çok ısınıyorsa undervolt yapmak her türlü performansını arttırır düşürürse de çok fazla düşürmez 10-15 derece soğukluk için 5-10 FPS kaybetmeye değer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı