Ryzen 5 5600 veya RX 7600 hazır sistem önerisi

foxeria

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Burada paylaştığım sistemi almayı planlıyorum, bütçem 26.000 ila 27.000TL civarında. Öneride bulunup yardımcı olabilir misiniz? AMD kartlarına karşı herhangi bir uzaklığım yok ki kendim de uzun süredir AMD grafik kartı kullanıyorum, bir problemini görmedim. NVIDIA kartlarını da GTX 740M'den beri kullanmıyorum, nasip olmadı diyelim.

Sistemin kendisi 25.000TL civarında geziyor ancak ben 2x16 GB yaparak 32 GB RAM'e yükseltip 1TB SSD taktım. Soğutucu vesaire de gördüğünüz gibi. Sizce iyi midir alınır mı? Birkaç ay içerisinde alacağım, bütçeyi yükseltemem onu da belirteyim şimdiden. RAM'den kısıp ekran kartı falan değiştir diyorsanız da önerilere açığım.

Şahsen ben almazdım. 32 GB RAM'ın bence aciliyeti yok AM5 yönelirdim ne olursa olsun SSD de sonradan eklenebilir 2 slotu bir anakart tercihinde bulunur iseniz. Böylelikle geleceğe yatırım da olur.

Çok daha uyguna sistemler var.

Almışken iyi almak istiyorum bütçeyi zorlamadan o yüzden önerdiğiniz sistem üzerinde ne tarz güncellemeler önerirsiniz?

Şahsen ben almazdım. 32 GB RAM'ın bence aciliyeti yok AM5 yönelirdim ne olursa olsun SSD de sonradan eklenebilir 2 slotu bir anakart tercihinde bulunur iseniz. Böylelikle geleceğe yatırım da olur.

32 GB RAM tamamen ileride tekrardan sisteme ekleme yapmak istemediğim için aradan çıkartmak amacıyla düşündüğüm bir şeydi, SSD'de aynı şekilde. AM5 anakart almaya kalktığım anda ise grafik kartı ile sistemi kurtarayım derken fiyat bandı gördüğüm kadarıyla 30'a fırlıyor.

Gskill 16X2 ram seçilebilir. Anakart B550 olsun dersen o da değişebilir. Ha bir de soğutucu olarak strong m4-12xpro seçmeni öneririm.
1743034711329.png

Gördüğünüz üzere ayarladım, yarın konuyu tekrar kontrol ederim şimdilik durum bu şekilde. Teşekkür ederim.

32 GB RAM tamamen ileride tekrardan sisteme ekleme yapmak istemediğim için aradan çıkartmak amacıyla düşündüğüm bir şeydi, SSD'de aynı şekilde. AM5 anakart almaya kalktığım anda ise grafik kartı ile sistemi kurtarayım derken fiyat bandı gördüğüm kadarıyla 30'a fırlıyor.

Şöyle bir sistem var değerlendirmek isterseniz çok F/P mi bilmem ama ben bunu tercih ederdim +300 TL B650M özelleştirmesi ile bütçeyi aşıyor ise yapacak bir şey yok zaten 1-2 ay içerisinde alınacakmış erkenden öneri yapmak mantıksız ne olur belli değil.

AM5 var bu fiyatlara. AM4'e gerek yok.

Şöyle bir sistem var değerlendirmek isterseniz çok F/P mi bilmem ama ben bunu tercih ederdim +300 TL B650M özelleştirmesi ile bütçeyi aşıyor ise yapacak bir şey yok zaten 1-2 ay içerisinde alınacakmış erkenden öneri yapmak mantıksız ne olur belli değil.

O B650 S2H modeli sorunlu bir model önermem. Secure Boot sorunu ve soket yakma sorunu var.

Şu şekilde seçmelisin. Sonradan da 1TB M.2 SSD alır takarsın sistemine.

Anladım SSD olayı sanırım tamamen sonradan uğraşmaya değecek gereksiz bir satın alım herhalde.

Fikriniz için teşekkür ederim.

AM5 var bu fiyatlara. AM4'e gerek yok.

O B650 S2H modeli sorunlu bir model önermem. Secure Boot sorunu ve soket yakma sorunu var.

Gösterdiğiniz sistemde gayet hoş gözüküyor tabii bütçe sınırlarında, lakin bu 32 GB RAM konusundaki fikrinizi merak ediyorum, hani gerçekten SSD misali sonradan alıp takmak daha mı doğru. Ben bilgisayar toplama işleminden çok anlamıyorum ne kadar az çok bilgim olsa da. Aynı şekilde AM5'in ne gibi bir faydasını görürüm, çünkü toplayacağım bu sistemde hem yayın açılacak hem video düzenlenecek hem de çok ağır olmayan oyunlar (RDR2, Ghost of Tsushima, GTA 5 Online, AC serisi, MW 2 gibi) oynanacak. Ekstradan hangi soğutucuyu öneriyorsunuz? İncelemelere baktığımda stok soğutucu ile işlemci çok yüksek derecelere çıkıyormuş.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı