Ryzen 5 5600h oyunda 100 dereceye çıkıyor

CPU Boost kapatın. Rekabetçi oyunlarda biraz FPS düşecektir ama sıcaklıktan kurtulursunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Core performance boost u kapatırsanız önemli ölçüde sıcaklık değerlerini azaltırsınız. Bios ekranından kapatmanız gerekecek.
 
Şu an telefondan giriyorum dostum, hem masaüstü hem dizüstü kullanıcısıyım laptop soğutucuları stant görevi görevlenler bile 5° Max düşüş yaşar, siz 30°c diyorsunuz imkansız yani.
 
Hocam gaming laptop alıyorsanız mutlaka iyi markaları tercih etmeniz gerekiyor. Laptop en büyük sorunlardan birisi soğutma.

Turbo frekansı yükseldiği için 100 derecelere çıkıyordur. Turboyu kapatabilirsiniz ancak FPS ciddi düşer. Birde Fan hızlarına bakın belli dereceden sonra fanlar normal mi çalışıyor yoksa Turbo Fan mı devreye giriyor? Turbo fanda 100 görüyorsa sıkıntı.
 
Core performance boost'u kapatmadan önce BIOS üzerinden undervolt yapmayı deneyebilir misiniz? 0.5 düşürerek ilerleyin fazla indirmeyin. Ayarları kaydedip masaüstüne döndükten sonra hwinfo ya da başka sıcaklık bakma uygulamasını açıp, işlemciyi teste sokun. En son çare olarak core performance boost'u kapatın. İlk başta kapatılmasını önermiyorum.

Test edebilmek için bunu kullanabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı