Ryzen 5 5600X anakart uyumu

hasansahn34

Hectopat
Katılım
3 Şubat 2020
Mesajlar
123
Çözümler
1
Merhaba.

Mevcutta B450 Gigabyte Aorus Elite revizyon 1.0 anakartını kullanıyorum. Ryzen 5 5600X işlemci almak istiyorum fakat Vatan Bilgisayar çalışanlarından biri bana anakartınla biz burada o işlemciyi test ettik ve verimli çalışmadı gibi bir şey söyledi. Uyumsuz falan dedi. Anlamadım. Anakartın sitesinde bakıyorum 5000 nesillerle uyumlu diyor. BIOS güncellemelerine bakıyorum en son 5000 serilerle uyumluluk gelen güncellemede gelmiş. Neyi verimsiz uyumsuz anlamadım. Şu an almak istiyorum ama bu kafamı karıştırdığı için alamıyorum. Sizin fikirleriniz nedir?
 
BIOS güncellemesinde 5000 serisi için destek geldi yazıyor. Yani ben destek gelse bile bu işlemciyi kullansam verim alamam onu mu demek istiyorsunuz. Uyumu geçtik.
 
Neyi verimsiz uyumsuz anlamadım. Şu an almak istiyorum ama bu kafamı karıştırdığı için alamıyorum. Sizin fikirleriniz nedir?
Ben de pek anlamadım. Ama aşağıdaki videoda detaylı anlatıyor ve bazı anakartlar ile testleri var o işlemcinin. Testler 5:44 te başlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben farkedilebilecek bir performans veya verim kaybı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Tabi bu işin ehli abilerimizin fikri daha önemli. @Recep Baltaş
 
Söylentiye göre anakartım 3.6GHz destekliyormuş maksiumum bu işlemci 3.7'den başlıyormuş. Desteklemesine destekler ama tam verim alamazsınız gibi şeyler söylediler. Başka bir Vatan'da sordum saçmalamışlar onlar falan dediler arada kaldım. Burada da zaten gördüğünüz gibi çelişkiler var biri verim alamazsın diyor. Diğeri sıkıntı olmaz diyor.

Hocam 3.6GHz (3600MHz ediyor) maximum RAM MHz desteği. O konuda sıkıntı yaratmaz. Yanı adamlar gidip 5600MHz RAM falan takmaya çalışmadılarsa sorun olmaz.
 
Kimin ne söylediğinin önemi yok, gigabyte sitesinde ürünün uyumluluk kısmında belirtilen işlemci yazıyorsa kullanabilirsiniz.
 
Alabilirsiniz, örneğin ben imzamdaki anakart ile kullanabiliyorum çünkü beta olarak BIOS güncellemesi gelmiş agesa desteği olarak ve bu güncelleme ile 5600X uyumlu anakartımla. Bazı B450 serisi anakartlar halen bu BIOS güncellemesini almadılar. Bu yüzden onlarla uyumlu olmayabilir. Fakat sizin kartınız ile böyle bir sorun yok.

Anakart: B450-A PRO MAX
 

Geri
Yukarı