''Core raito: Auto BIOS= 60-70 derece.''Yazıyı hangi gözle okudun, masaüstünde 45-60 derece gördüğünü yazmış ek olarak herkese aynı şeyi yazmamın sebebi bu işlemci için kararlı frekans voltaj değerinin bu olması, Ryzen işlemciler özellikle 5000 serisi stok frekans değerleri için 1.4 volt ve üzeri kullanabiliyor. Üzgün atmam seni niye bu kadar gerdi anlamadım.![]()
''Core raito: Auto bilgisayar açık ve boştayken (yeni başlattığımda bütün uygulamaları görev yöneticisinden kontrol edip kapattığımda)= 60-80 derece. (Anlık olarak 80 gördüm.)''
Ben hem AMD stok soğutucusuyla hem Ryzen 3000-5000 serisiyle baya haşır neşirim. Aktif kullanmakta olduğum bir model 5600X. Uğraşıp detaylı bir cevap yazıyorum, üzgün atıyorsun. Beğenmiyorsan yazdıklarımı gözardı et butonu var zaten.
Bilmiyorsan sana son olarak şunu söyleyebilirim BIOS ekranında 60 derece korkunç bir sıcaklık. Ben soğutucu takmayı unutarak BIOS ekranına girdiğimde ve sıcaklıklar yavaş yavaş yükselirken bile işlemcimin 40-41-42 şeklinde yavaş yavaş yükseldiğini hatırlıyorum. BIOS ekranında ya da masaüstünde sıcaklıkların bu seviye olması bir silikon kalitesi sorununa işaret değil, soğutma sorununa işaret.
Zaten işlemciyi 3.7 GHz'e sabitlerseniz CPB kapatmış oluyorsunuz, bu durumda işlemci 1.1v gibi bir değer çekmeli ve bu zaten ağır bir undervolttur. Konu sahibinin söylediklerini göz önüne alırsam bir stres testi, yapması gereken son şey. Aşırı ısınma riski var.
Son düzenleme: