Ryzen 5 5600X aşırı ısınma

Değerler normal değil. İşlemci ya da anakart arızalı olabilir. Aldığınız yerle iletişime geçtiniz mi?

Küçük bir ihtimal CPU'ya da soğutucu blok yüzeylerinden biri düz olmayabilir, bunu anlamak için cam üzerinde topaç döndürür gibi döndürün. Kolay dönüyorsa düz değildir. Bu tarz sorunun olduğu videolar izlemiştim.

Anakartımda sorun vardı geri yollayıp ürünün arızasını düzelttiler parçalarını değiştirdiler ancak işlemcimi servise yollamadım ve sorun olabileceğini düşünmemiştim aslında arayıp yollayabilirim.
Termal macun olarak ne kullanıyorsunuz?

Xtm50.

Anakartımda sorun vardı geri yollayıp ürünün arızasını düzelttiler parçalarını değiştirdiler ancak işlemcimi servise yollamadım ve sorun olabileceğini düşünmemiştim aslında arayıp yollayabilirim.

Xtm50.
Belki de tam düzeltememişlerdir. 🙂
Sorunu neydi? Konuyla ilgisi olabilir mi?
Düşük voltaj gösterip yüksek voltaj veriyor olabilir fazlar.

Belki de tam düzeltememişlerdir. 🙂
Sorunu neydi? Konuyla ilgisi olabilir mi?
Düşük voltaj gösterip yüksek voltaj veriyor olabilir fazlar.

İşlemcinin takıldığı yerdeki pinlerden birisin içeriye kaçması/yamuk olması gibi bir sorun vardı işlemci soketini değiştirdiler ve bir yerde daha arıza vardı BIOS'a girilmiyordu düzeltip testini yapıp geri yolladılar.

Uyumlu anakartı olan bir arkadaşınız var mı? Varsa başka bir sistemde işlemciyi deneyip işlemcide sorun olup olmadığını kesinleştirebilirsiniz.

Uyumlu anakartı olan bir arkadaşınız var mı? Varsa başka bir sistemde işlemciyi deneyip işlemcide sorun olup olmadığını kesinleştirebilirsiniz.

Maalesef uyumlu sistemi olan bir tanıdığım yok :( yani işlemcinin performansında çok bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum yüksek sıcaklık haricinde hızını 3.7'ye sabitlediğim için vermesi gereken performansı veremiyor sadece o kadar işin garip kısmı boşta 50 derece olan işlemcimin Overwatch gibi bir oyunda 75 dereceye gelmesi bence bu sıcaklık değeri stok fanla birlikte gayet normal bir değer benchmark testimde de sorun görülmüyor. Soğutucu alsam bu sorun çözülür mü tek derdim o işlemciyi tekrar teknik servise yollayıp 20 gün bekleme gibi bir şansımda yok çünkü derslere bilgisayardan katılıp ödevleri/sınavları yapıyorum. Sadede gelecek olursam güzel bir sıvı soğutmayla bu sorunum düzelebilir mi? boştaki sıcaklığı yüksek olsa bile oyunlardaki sıcaklığı sizce de normal mi?

Maalesef uyumlu sistemi olan bir tanıdığım yok :( yani işlemcinin performansında çok bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum yüksek sıcaklık haricinde hızını 3.7'ye sabitlediğim için vermesi gereken performansı veremiyor sadece o kadar işin garip kısmı boşta 50 derece olan işlemcimin Overwatch gibi bir oyunda 75 dereceye gelmesi bence bu sıcaklık değeri stok fanla birlikte gayet normal bir değer benchmark testimde de sorun görülmüyor. Soğutucu alsam bu sorun çözülür mü tek derdim o işlemciyi tekrar teknik servise yollayıp 20 gün bekleme gibi bir şansımda yok çünkü derslere bilgisayardan katılıp ödevleri/sınavları yapıyorum. Sadede gelecek olursam güzel bir sıvı soğutmayla bu sorunum düzelebilir mi? boştaki sıcaklığı yüksek olsa bile oyunlardaki sıcaklığı sizce de normal mi?

Sizin gördüğünüz sıcaklık değerlerinde anormal bir durum var. Yani soğutucu ya da undervolt falan filan ile tam olarak çözülecek türden bir probleme benzemiyor. Ben anakarttan şüpheleniyorum fakat @siyaha güzel noktalara parmak basmış.

Sıvı soğutma elbette yardımcı olur fakat kasanız ızgaralı değilse sıvı soğutma almanızı önermem. CPB açıkken oyunda 75 derece görmeniz gayet normal olurdu fakat siz eğer 3.7 GHz ve 1.1v ile 75 derece görüyorsanız, bir yerlerde sıkıntı var.

Son düzenleme:
Sizin gördüğünüz sıcaklık değerlerinde anormal bir durum var. Yani soğutucu ya da undervolt falan falan ile tam olarak çözülecek türden bir probleme benzemiyor. Ben anakarttan şüpheleniyorum fakat @siyaha güzel noktalara parmak basmış.

Sıvı soğutma elbette yardımcı olur fakat kasanız ızgaralı değilse sıvı soğutma almanızı önermem. CPB açıkken oyunda 75 derece görmeniz gayet normal olurdu fakat siz eğer 3.7 GHz ve 1.1v ile 75 derece görüyorsanız, bir yerlerde sıkıntı var.

Anladım yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Sanırım işlemciyi servise yollayacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı