Ryzen 5 5600X boşta 50 derece altına düşmüyor

cemalaksirt

Hectopat
RAM
Corsair 16gb 3200mhz
Anakart
Tuf B450-PLUS GAMİNG
Anlık sıçramalarla boştayken 70 derece oluyor bir anda 75 oluyor sonra 60 oluyor sürekli derece değişimi mevcut arkada hiçbir şey çalışmıyor. İşlemciyi takalı 1 saat oluyor stok fan kullanıyorum ve termal macun da var. Voltaj dikkatimi çekti bazen 0.9v bazen 1.29 bazen 1.3 küsurlere çıkıyor. AI Suite 3 kullanıyorum fan optimizasyonu yaptım. Neden kaynaklanıyor anlamaya çalışıyorum her detayı yazamaya çalışıyorum. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim kafama çok takıldı. Söktüğüm işlemci Ryzen 5 1600'dü boşta 40 derecelerde takılıyordu termal macunu çok uzun zaman önce sürmüş olmama rağmen ve fanı beraberinde gelen stok fan olmasına rağmen. Ya Ryzen 5 5600X in stok fanı 1600'den çok daha kötü ya da yeni işlemci sonrası BIOS'ta bir ayar değişti vesaire. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay sıkmakta değil hocam, doğru monte etmekte. Sökün ve video izleyerek montajlamayı deneyin.

Hocam doğru monte ettiğime eminim kontrolünü birkaç kez yaptım aynı şeyleri tekrar etmekten ziyade burada voltajla alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum bu konuda bilen yardımcı olursa sevinirim, şu an bu konuda bilgili birisi aşırı lazım.

Hocam doğru monte ettiğime eminim kontrolünü birkaç kez yaptım aynı şeyleri tekrar etmekten ziyade burada voltajla alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum bu konuda bilen yardımcı olursa sevinirim, şu an bu konuda bilgili birisi aşırı lazım.

BIOS'ta sorun oldugunu dusunuyorsaniz voltaj sekmesine girin eger voltaj 1.3000 civari bir şey yaziyorsa basip Auto yazip kaydedin belki duzelebilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı