Ryzen 5 5600X boşta 96 derecede çalışıyor

diplomattt

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarı ilk aldıgım zaman bu sorunu yasamıştım. Zamanla düzeldi ama tekrar başladı. Biligsayar boşta 96 derecede çalışıyor. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor? Bilgisayar bileşenleri aşağıda belirteceğim yardımlarınızı bekliyorum.

1.MSI GeForce RTX 3060 Gaming.
X Trio 12g LHR 12 GB GDDR6 192.
Bit ekran kartı.

2.Samsung 1TB 980 Pro NVMe.
Okuma 6900 MB-yazma 5000 MB.
M.2 SSD (MZ-V8P1t0bw)

3.Corsair 16 GB(2x8) Vengeance.
RGB Pro 3600MHz CL18 DDR4.
RAM (cmw16gx4 M.2

4.AMD Ryzen 5 5600X 3.70 GHz 6
Çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci.

5.MSI MAG CoreLiquid 360r RGB.
360mm Intel-AMD uyumlu sıvı.
Soğutucu.

6.Corsair 750W rm series RM750.
80+ Gold tam modüler güç.
Kaynağı.

7.MSI MAG B550 Tomahawk.
5100MHz(OC) RGB M.2 AM4 ATX.
Anakart.

Sistemdeki sorun nereden kaynaklanıyor sizce? Teşekkür ederim.

Kasa bu MSI en geniş kasalarından.

Dosya Ekleri

• 128095_large.jpg
    128095_large.jpg
    47,6 KB · Görüntüleme: 32
Kasa bu MSI en geniş kasalarından.

Alet güzelmiş ama hiç hava girişi yok mu bunun önde? Ne bileyim ön panelin sağında solunda, altında üstünde. Yani olmasa bile 95 derece nedir onu stok fanı da yapıyor.

Senin sıvı soğutmayı servis görsün, hiç uğraşma derim.

Alet güzelmiş ama hiç hava girişi yok mu bunun önde? Ne bileyim ön panelin sağında solunda, altında üstünde. Yani olmasa bile 95 derece nedir onu stok fanı da yapıyor.

Bana sensör hatası da olabilir gibi geldi. Bence anakartta da bir problem olabilir.

Olabilir tabii. MSI ve sıvı soğutma pek iyi şöhrete sahip olmadığı için de ne olur ne olmaz diyorum.

Aha. Soğutucu kronik sorunlu bir model. V2'si var hatta bende. Kronik diye v2'si çıktı bunların. Ondan kaynaklanmış olabilir.

Gel de çıldırma.

Hava çıkışları iyi bence ama gel gör böyle bir sorun yaşıyorum. Sıkıcı kasada 35 kg neredeyse getir götürüde sıkıntı.

Hava çıkışları iyi bence ama gel gör böyle bir sorun yaşıyorum. Sıkıcı kasada 35 kg neredeyse getir götürü de sıkıntı.

Sıkıntı %99 senin sıvı soğutucu, MSI bu işte uyduruk markalarla yarışıyor. Yenisini versinler servise yolla da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı