Ryzen 5 5600X çok ısınıyor

Ben tam emin olamadım sığmaz da diyemiyorum sığar da diyemiyorum. Çünkü fan ayak kısmı ile 15 16 oluyor.
Hocam benim bildiğim genişlik kısmına bakmak lazım :D

Ölçüleri:
370x175x410mm

15-16 cm rahat sığar ama anakart veya RAM'leri ne bilemeyiz. Deneyebilir, olur da muhtemelen.

Anakartı m-ATX sığarsa daha rahat olur.

Ölçüleri:
370x175x410mm

15-16 cm rahat sığar ama anakart veya RAM'leri ne bilemeyiz. Deneyebilir, olur da muhtemelen.

Gigabyte A520M-K V2 anakartım.

Ölçüleri:
370x175x410mm

Mikro ATX form faktörü; 23,3 CM X 19,8 CM

Son düzenleme:

Ölçüleri:
370x175x410mm

Hocam genişliğe bakmak lazım da benim kasanın da genişliği 44 cm yazıyor ama ucu ucuna yetti 12 cm kule tipi.

Gigabyte A520M-K V2 anakartım.

Mikro ATX form faktörü; 23,3 CM X 19,8 CM.

Sığar bence, yukarı kaldırılıyor fanlar. RAM'lere değerse kaldırırsın.

Hocam genişliğe bakmak lazım da benim kasanın da genişliği 44 cm yazıyor ama ucu ucuna yetti 12 cm kule tipi.

Sığar bence, yukarı kaldırılıyor fanlar. RAM'lere değerse kaldırırsın.
Hocam 440mm genişlikli kasa yoktur ya. Yükseklik falan olmasın? Sığar yüksek ihtimalle dediğin gibi fanlar yükseltiliyorsa.

Hocam 440mm genişlikli kasa yoktur ya. Yükseklik falan olmasın? Sığar yüksek ihtimalle dediğin gibi fanlar yükseltiliyorsa.

Hemen hemen çoğu kule tipinin fanı yükseltiliyor sorun olmaz o yüzden. Bu attıklarımda da yükseliyor. Hocam genişlik 440 yazıyor da yanlıştır çok takmıyorum ya da yukarıdan aşağı falandır.

Hocam şimdi ben önerdiğiniz fanı alınca sorunum çözülecek mi bir de kasa yerde onu yukarıya falan mı almam lazım.

Kasanın konumu çok sıkışık değilse önemli değil. Önerdiğimiz fanı alıp düzgün monte ederseniz 60 70 derece arası gezer yükte bu da sorun tekabül etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın konumu çok sıkışık değilse önemli değil. Önerdiğimiz fanı alıp düzgün monte ederseniz 60 70 derece arası gezer yükte bu da sorun tekabül etmez.

Hocam sıcaklık değerleri bir anda artıyor mesela Google açtım 5 derece yükseldi hemen bunun sebebi kasa hava akışında sıkıntı olması olabilir mi ancak diğer bileşenlerin herhangi bir ısı problemi yok.

Hocam sıcaklık değerleri bir anda artıyor mesela Google açtım 5 derece yükseldi hemen bunun sebebi kasa hava akışında sıkıntı olması olabilir mi ancak diğer bileşenlerin herhangi bir ısı problemi yok.
CPU'nun güç tüketimi ve frekansı anlık yükseliyor. Normal o yani. Hava soğutma aldıktan sonra öyle anlık yükselmez overclock falan yapmazsan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı