Ryzen 5 5600X pin yamulması performansı düşürür mü?

denizdemirpas

Centipat
Katılım
5 Ağustos 2020
Mesajlar
79
Merhaba arkadaşlar. Ryzen 5 5600X işlemcimin termal macun temizligini yapmak istedim fakat daha kilit açılmadan sogutucumla beraber işlemcim de elimde kaldı, birkaç pin yamulmuş. Kendim düzeltmeyi denedim biraz, daha beter ettim fakat anakarta taktım ve su an düzgün bir şekilde çalışıyor. Pinler yamuldugu için bir performans kaybım olur mu sizce? 2 3 pin yamuldu sadece fakat su an anakartta dediğim gibi.
 
Bende takarken oturtamamıştım baktım 2 pin yamuk düzelttim yerine oturdu kasam ses yalıtımına ağırlık verdiği için baya kaplıydı yük altında 72-73leri görüyordu. Fakat yan kapağı açtım masanın kasayı koyduğum yerine işlemci soğutucusu boyutu kadar bir delik açtım şuan yük altında 62 derece civarında en fazla. sizin ısı değerleriniz nedir ? soğutucu olarak stok fanmı kullanıyorsunuz ?
20210508_180739.jpg

Edt. tahta parça kedimin kafasını sokmaya çalışmasından sonra eklendi :D
 
Sıvı sogutma kullanıyorum Valorant oynarken 58 60ları gördü su an normalde bu kadar görmüyordu boşta 42'lere düşüyor bundan önce 38lerdeydi.
işin tuhafı ben düzeltmeden direkt taktım düzeltmeyi beceremedim
Az önce bilgisayar kendi kendine kapandı CPU ışığı yandı anakartta bu neden oluyor sizce.
 
Son düzenleme:
CPU uyarı ışığı yandıysa sıkıntı düzelmeden normalde oturmaz hocam dikkatlice çıkarıp düzeltmende fayda var. Daha önce yapmadıysan bilen birinden rica etmeni öneririm.
 
Hocam su an en son onu yazdıgımdan beri res attım düzeldi falan kullandım bayağı CS Valorant falan oynadım FPS değerlerim normal gibi ama içim bir rahat değil sanki bilgisayarımın ruhu çıkmış gibi. Şu an halen kapamadan hiç sorunsuz kullanıyorum ışık falan da yanmıyor ilginç cidden.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı