Ryzen 5 5600X Sistem nasıl?

Asyneum

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, kısmet olursa en yakın zamanda aşağıdaki sisteme sahip olacağım. Benim için verebileceğiniz tavsiyeler var mı herhangi bir bileşen için? Sistem geliştirmesi için bütçe fark etmiyor. Hemen hemen 1.000 TL kadar çıkabilirim dışına.

Sistem:

AMD Ryzen 5 5600X.
MSI MAG B550 Tomahawk.
SilverStone PF240 ARGB.
Corsair Vengeance LPX 32 GB (2x16) 3200 MHz DDR4 CL16.
Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6 GB GDDR6 192 bit.
Thermaltake V200 kasa.

Diskler:

Samsung 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD (bende vardı)
Samsung 500GB 860 EVO SATA 3.0 SSD (bende vardı)
Samsung 250GB 860 EVO SATA 3.0 SSD (bende vardı)
WD Blue 3, 5" 1TB 64MB SATA III HDD (bende vardı)

Genel olarak güzel. Ekran kartını ileride değiştirecekseniz bir süre 2060 ile kullanabilirsiniz ancak bütçeniz varsa RTX 3000 serisi bir kart almanız daha iyi olur.

RAM'lerde bir değişikliğe gideceğim.

RTX 2060 o sisteme biraz düşük kaçmış. 6700XT veya 3070 daha güzel gidebilir bütçe sıkıntısı yoksa.

Şuan için elimde bulunan kart bu olduğu için pek aceleci davranmak istemiyorum malum ekran kartları fiyatları uçuk. İleride 3070 ile yükseltmeyi düşünüyorum ama beni baya bir götürür bu sistem sanırım.

Hocam her şey iyi güzelde depolama alanları neden bu kadar çok fazla.
Yeni olarak almayacakmış zaten elinde varmış.
Şuan için elimde bulunan kart bu olduğu için pek aceleci davranmak istemiyorum malum ekran kartları fiyatları uçuk. İleride 3070 ile yükseltmeyi düşünüyorum ama beni baya bir götürür bu sistem sanırım.
Anladım hocam. Ben yeni alacaksınız sandım. O zaman 1-2 sene idare edebilirsiniz o kartla. İleride de 3070 gibi bir kart yakışacaktır.

Güç kaynağı yok
Kasa çok ama çok kötü
Ram’ler kötü, Crucial Ballistix ile değişebilir
5600X için o anakart çok çok pahalı ve gereksiz

600W 80Plus güç kaynağı bulunmakta, kasanın neresini neden beğenmiyorsunuz acaba açabilirseniz çok sevinirim. Önerdiğiniz anakartı incelemek isterim.

600W 80Plus güç kaynağı bulunmakta, kasanın neresini neden beğenmiyorsunuz acaba açabilirseniz çok sevinirim. Önerdiğiniz anakartı incelemek isterim.
Aynı kasayı bende kullandım. Kasanın hava akışı o kadar kötü ki ön panel takılıyken ekran kartı 75 derece çalışıyordu ön paneli çıkarınca 63 dereceye kadar düşüyordu yani kasanın içi resmen hamam, ayrıca içinden çıkan o 600W güç kaynağının modeli ise Thermaltake TR2 S yani o da çok dandik.

Anakart olarak ise şunu önerirm:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı